Ugocsai eredmények: minimális jelenlét Nagyszőlősön

Egészen a törvényileg megszabott legkésőbbi időpontig, november 6-ig kivárt a Központi Választási Bizottság (CVK) az október utolsó vasárnapján lezajlott önkormányzati választások eredményeinek kihirdetésével. Ám a különböző szintű képviselői testületi listák még így sem teljesek, egyes jelöltek több képviselői testületbe is mandátumot nyertek, nekik választaniuk kell, melyikben kívánnak szerepet vállalni, emellett vannak olyanok, akik inkább településeik elöljáróiként folytatják, így mandátumuk mást illett meg. Ezekből kifolyólag a grémiumok személyi összetételében még lesznek eltérések ahhoz képest, ami a CVK honlapján pillanatnyilag elérhető, s amiből körképünk összeállításánál kiindultunk, s melyeket részenként közlünk, figyeljék honlapunkat.

Az előző héten a Kárpáti Igaz Szóban az Ungvári járás magyar vonatkozású eredményeivel ismerkedhettek meg, majd a korábbi nagyszőlősi régióval kiegészült új Beregszászi járást   és Beregszászi városi kistérséget vettük górcső alá. Külön foglalkoztunk a Bereg-vidéki kistérségekkel Nagyberegtől Bátyúig, most áttérünk Ugocsára.

A Nagyszőlősi városi kistérségben 3 mandátuma lesz a 34 fős testületben a kulturális szövetség pártjának. Itt a 13 főt delegáló Ridne Zakarpattya és a 7 képviselőt bejuttató Nép Szolgája koalíciókötése tűnik a legvalószínűbbnek. A KMKSZ listáját 1197-en támogatták (8,82 százalék), az UMDSZ-nek nem volt listája. A városi tanácsban jelen lesz még az Európai Szolidaritás, a Za Majbutnye és Andrij Baloga pártja (egyaránt 3-3 mandátummal) és 2 fő erejéig az Ellenzéki Platform – Az Életért.

A kulturális szövetség színeiben Kudron Zoltán és Banik József (mindketten nagyszőlősiek), valamint Veszprémi Csilla fancsikai óvodavezető jutott képviselői pozícióhoz.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó