Sikertelen csempészek Nevetlenfalunál, Nagybocskónál és Aknaszlatinánál

A határőrök komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák az illegális migrációt és a cigarettacsempészetet az országban, számolt be a munkácsi határőrosztag sajtóosztályára hivatkozva a pershij.com.ua.

A csütörtöki nap folyamán a határőröknek sikerült meggátolniuk néhány törvénybe ütköző akciót, amiből az alábbiakban szemezgetünk.

Nem kevés cigaretta átcsempészésével próbálkoztak az ukrán–román határon. Az osztag munkatársai azonban meghiúsították a csempészek szándékát, összesen több mint 6000 csomagot foglaltak le.

A zöldsapkások Nagybocskónál, a határtól 30 méterre lettek figyelmesek két gyanús alakra, akik öt ládában 2500 csomag cigarettát próbáltak átvinni a szomszédos Romániába.

A tüzetes ellenőrzés során, nem messze Terebesfejérpatak (Gyilove) településétől, a megtalálták a „lerakatot” is, ahol a cigarettát tárolták. Az ügyeskedők azt tervezték, hogy átjuttatnak még négyezer csomag cigarettát a határ másik oldalára.

A következő próbálkozást Nevetlenfalunál akadályoztak meg.

210 csomag zárjegy nélküli cigarettát találtak elrejtve egy Mercedes Sprinter márkájú autó átkutatása során. Az autó 23 éves, román állampolgárságú tulajdonosa 12,6 ezer hrivnya értékű dohányárut próbált meg átcsenni a határon.

Aknaszlatinánál pedig iraki állampolgárokat fogtak el, akik az Európai Unió egyik országába szerettek volna átjutni. Az ukrán–román határtól 100 méterre fülelték le a migránsokat.

Jelenleg tart a nyomozás az ügyben, keresik azokat, akik segíthettek az embercsempészetben.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó