A kis elsősök már nagyon várják a Mikulást │KISZó-interjú

Nehézkesen indult az idei tanév, és most sem könnyebb, de a tanító néniknek, történjen bármi is, az a feladata, hogy megtanítsa a kis lurkókat a betűkre, a számokra, az olvasásra, az írásra. A Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola 1/C. osztályában összesen 29 kisgyermek ismerkedik a számok és a betűk világával, őket Lefler Jolán tanító néni vezeti be ezekbe a rejtelmekbe. Ottjártunkkor olvasásórát tartott, a kicsik már az „U” betűnél tartanak, tehát kitűnő tempóban haladnak.

– Tizenhét kislányom, és tizenkét kisfiam van, mindannyian nagyon ügyesek, talpraesettek és okosak, tehát jó kis csapat állt szeptemberben össze. A beilleszkedés egy kicsit nehezen ment, sokallották a 35 perces órákat, de mára már megszokták, és szépen csöndben, fegyelmezetten ülik végig az órákat. Még soha nem volt ilyen nagy létszámú osztályom, de szeretek velük dolgozni, a kicsikben nagy akaraterő van és hihetetlenül érdeklődők, ami jó.

A szülők is nagy szerepet játszanak abban, hogy ilyen sok szépet és jót mondhatok el az osztályomról, mindenben támogatnak, a gyerekeken látszik, hogy otthon is foglalkozva van velük – avatott be a mindennapjaikba Jolika.

– Melyik órát szeretik a leginkább a gyerekek? – érdeklődtünk tovább a tanító nénitől.

– Nagyon szeretnek számolni, bátran mondhatjuk, hogy a matematika a kedvenc órájuk, a magyarországi munkafüzetekből pillanatok alatt megtanulnak számolni, gyorsan meg tudják oldani a feladatokat. Mozogni, tornázni is szeretnek, és persze még sokat játszunk. Az első osztálynak ugyanis az a lényege, hogy játékosan tanuljunk, sokat énekeljünk és rajzoljunk. Ezek a gyerekek pedig mindezt lelkesen teszik, vidáman énekelnek, és azt látom, hogy a barátságok is kialakultak. Úgy a kisfiúk, mint a kislányok barátokat szereztek, öröm látni, hogy milyen jókat beszélgetnek.

Jolika néni elárulta, mára kiderült, hogy még az egész osztály hisz a Mikulásban, és nagyon várják, készülnek a fogadására.

Az elmúlt években Beregszászban működött a Mikulás postaládája, ha most is így lesz, a 29 elsős rajza, esetleg kis írása mindenképp bekerül a ládába, hogy az öreg szakállas tudja, kinek mit kell vinni december 5-én este.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó