Magyar származású ukránoknak nevezett minket a belügyminiszter

Arszen Avakov a Belügyminisztérium hivatalos honlapján védelmet ígért a kárpátaljai magyaroknak, vagy ahogy ő fogalmazott a “magyar származású ukránoknak”.

“Az állam kíméletlenül leszámol a neonáci, szélsőséges nézeteket valló, magukat patriótának nevező egyénekkel, akik nyíltan megfenyegetik az ukrán állampolgárokat” – reagált a tárcavezető arra a videóra, amelyen egy katonai egyenruhát viselő, arcát eltakaró férfi nyíltan megfenyegette a kárpátaljai magyarságot Beregszászban.

Avakov még tovább megy, és az ukrán állam ellenségeinek nevezi a „magyar származású ukrán állampolgárokat” fenyegető provokátorokat.

“Minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy felkutassuk és megbüntessük ezeket a személyeket. Ukrajna megvédi állampolgárait a szélsőséges nézeteket valló radikálisoktól, természetesen abban az esetben is, ha a provokáció az ellenséges ország titkosszolgálatához köthető” – húzta alá a belügyminiszter, aki ezzel gyakorlatilag azt sugallta, hogy moszkvai szála is lehet az újabb magyarellenes provokációnak, végezetül hozzátette: “Ukrajna közös hazánk, kizárólag együtt vagyunk erősek.”

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó