Szakértő: Nem a koronavírustól kell félni

Nem a COVID-19 ellen kell harcolni, hanem az immunrendszerünket kell erősíteni és helyrerakni.

Az infektológus az Ukrajina 24 élő adásában beszélt arról, mire kell odafigyelni a fertőzöttek kezelésénél.

Az orvosok nem konkrétan a koronavírus ellen harcolnak, hanem az általa a szerveinknek okozott következményekkel – állítja Jevhen Dubrovszkij, fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvos, akit az UNIAN hírügynökség idéz. Megjegyezte, a súlyos lefolyású esetek nem közvetlenül a koronavírussal vannak összefüggésben.

„Az összes súlyos eset nem kapcsolódik közvetlenül magához a koronavírushoz. Ezt minden orvos tudja. A probléma az immunhiány – citokin-vihar, tüdőödéma keletkezik. A koronavírus csak kiváltó tényező. A vírus megtámadja az emberi testet, amit az immunrendszer helytelenül ismer fel.

Az immunrendszerünk úgy tekint a „betolakodóra”, mint valami nagyon ijesztő, őrült dologra, ezért amikor elkezd harcolni ellene, nem csak a vírust, hanem mindent, amit az útjába kerül, vele együtt elpusztít.

Ezért nem szükséges harcolni magával a koronavírussal, az immunrendszer már küzd ellene. A lényeg, hogy visszaállítsuk az immunrendszert a normális állapotba. Minden kezelésünk erre irányul ” – mondta a szakember.

Az orvos megjegyezte, az esetek 80% -ában az emberek problémamentesen átvészelik a fertőzést.

“A gyógyszerek, amelyet megpróbálnak ajánlani nekünk, vagy beválnak vagy sem, de nem a hatásmechanizmusuk a legfontosabb. Komoly tudományos kutatások zajlanak arról, hogy hogyan lehetne befolyásolni azt a láncreakciót, amit az immunrendszer indít el. A koronavírusos betegek 80 százaléka gond nélkül tolerálja a fertőzést, még csak hozzájuk sem kell érni. A súlyos eseteknél viszont az immunrendszer „téves reagálásával” kell megküzdenünk “- tette hozzá Jevhen Dubrovszkij.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó