Több mint ezer óvodást ajándékozott meg a KárpátHáz Civil Szervezet

Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el hozzánk Télapó! – csendült fel sok óvodában pénteken a Mikulásváró ének, aki hamar meg is érkezett, csupa-csupa finomsággal megtöltött puttonyával.

A zsákot Péter Csaba megyei képviselő, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumának elnöke töltötte meg, aki évek óta szívügyének tekinti a körzetéhez tartozó települések óvodásainak megajándékozását Mikulás-napján. Néhány gyermekintézménybe a KISZó is elkísérte a nagyszakállút, akit már igencsak vártak az apróságok.

Mezőváriban több mint kilencven gyermek köszöntötte a Mikulást,

aki helyet foglalt körükben, és mielőtt még átadta volna az ajándékokat, megnézte a kicsik ünnepi műsorát. Volt ott vers, ének, tánc, és vidámság, a végén maga a Télapó is együtt táncolt a gyerekekkel. Az ajándékosztásnál a bátrabbak átadták a nagyszakállúnak a neki készült rajzaikat.

– Nagyon várták már a Mikulást a gyerekeink, ő az első ajándékozó, aki meglátogatta az óvodánkat. Hálásak vagyunk Péter Csabának és nagyon szépen köszönjük neki, hogy mindig gondol ránk, a gyermekeinkre – mondta Olcsvári Ildikó vezetőnő.

Haláboron jóval kevesebb gyermek várta a Mikulást, de ugyanolyan szeretettel és vidámsággal, mint Mezőváriban. A kicsik itt is vidám ünnepi műsorral kedveskedtek a Télapónak. Nagyon bátran viselkedtek a gyerekek, és olyan is akadt közöttük, aki az ajándékok átvételekor közös fotót kért.

Molnár Ágota vezetőnő elmondta, 32 csöppség jár nap mint nap a gyermekintézménybe.

– Izgatottan készültek, és nagyon várták már a képviselő úr Mikulását a gyermekek és mi is, hiszen nálunk ilyentájt mindig az ő Télapója az első látogató.

Badalóban a nemrégen átadott, korszerű, kényelmes és igazán szép új óvodát kereste fel a Mikulás. Mondanunk sem kell, milyen hatalmas volt itt is az üdvözlés, a 35 gyerek már a folyosón énekelte a Hull a pelyhest! Mint azt Pápai Szilvia vezetőnő kifejtette, az első ajándékozó náluk is Péter Csaba volt.

– Alapelvünk a folytonosság. Évek óta felkeressük az óvodákat, és elvisszük Péter Csaba ajándékait. Korábban a körzetéhez tartozó óvodákba vittünk ajándékot, most már a Beregszászi Kistérséghez tartozó összes gyermekintézménybe, illetve a Nagyberegi Kistérségbe, ami több mint ezer ajándékcsomagot jelent – mondta Tóth Győző, a Kárpát Ház Civil Szervezet ügyvezetője. Hozzátette: sajnos nehéz időket élünk, ezért ilyenkor még fontosabb az egyetértés, az összefogás. De ma mindenképp a gyermekeké a fő szerep, hiszen mi mindannyian őértük voltunk, vagyunk és leszünk.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó