Fenyegető videó: külföldi szálakra gyanakodnak a hatóságok

Az Ukrán Belügyminisztérium közleménye szerint a határon túlra vezetnek a szálak a kárpátaljai magyarokat fenyegető videóüzenettel kapcsolatban. A nyomozás jelen állása szerint külföldről érkezett a videón szereplő személy.

Az UNIAN hírügynökség a belügyminisztérium sajtóközleményére hivatkozva péntek késő este azt közölte, hogy a december 4-i fenyegető levéllel kapcsolatban emberölés előkészítése, valamint az állampolgárok egyenlőségének megsértése miatt indítottak büntetőeljárást a helyi szervek. Továbbá a hatóságok már beazonosították azt a katonai egyenruhát és maszkot viselő férfit, aki néhány nappal korábban Beregszászban videóüzenetben halálosan megfenyegette a kárpátaljai magyarokat.

A rendőrség szerint a férfi az egyik szomszédos ország állampolgára, aki kizárólag a videófelvétel készítése alatt tartózkodott az országban, és a felvétel közzétételének napján elhagyta Ukrajnát. Azt is kiderítették, hogy a videót egy szerb blogger YouTube-csatornáján hozta nyilvánosságra. Miután a videó elkezdett terjedni Ukrajnában az érintett törölte a felvételt – közölte Ihor Klimenko országos rendőrfőkapitány, aki hozzátette, hogy a két fenyegetésnek köze van egymáshoz, és a háttérben külföldi szálak húzódnak meg.

Kapcsolódó írásunk:

Magyar származású ukránoknak nevezett minket a belügyminiszter

 

Forrás:
KISZó/UNIAN

Post Author: KISZó