UMDSZ–KMKSZ többség irányítja a Beregszászi kistérséget

A territoriális választási bizottság elnöke a beregszászi városháza üléstermében kihirdette a polgármester-választás és a 34 képviselő megválasztásának végeredményét. Babják Zoltán polgármester és a képviselők átvették mandátumukat. A polgármester elöljáróban arra hívta fel a figyelmet, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha mindenki szívvel-lélekkel szolgálja a közösséget, és a konstruktív együttműködésre törekszik.

Köszöntötte a képviselőket és a megjelenteket Anatolij Poloszkov, a megyei állami közigazgatás vezetője, aki rámutatott: jelképes, hogy elsőként a Beregszászi Kistérségben tart beszédet a tanács ülésén, hiszen e vidéken dolgozott sok éven át. Az újonnan kinevezett kormányzó kifejtette, a további együttműködés fő irányvonalait a turizmus fejlesztése, a határ menti infrastruktúra kiépítése, a gazdasági vonzerő fokozása, a sport fejlesztése jelenti majd.

A jegyzői tisztséget továbbra is Tokár Ljudmilla tölti be, a végrehajtó bizottság titkára Bendik Veronika maradt.

Babják Zoltán első helyettese Orosz Géza lett, alpolgármesterként Lóga Nagyija és Vincze István segíti munkáját.

– Nagyon sok munka vár ránk, de úgy látom, a képviselők mindegyike munkára kész. Új feladatok, a nagyobb terület okán több, megoldásra váró kérdés vár ránk, és én arra vagyok hangolva, hogy maximálisan, konstruktívan, az összes frakció tagjaival együttműködve szolgáljuk a várost és annak lakóit – szögezte le Babják Zoltán. Hozzátette, a nehéz gazdasági és egészségügyi helyzet új kihívásokat jelent, de úgy tűnik, minden frakcióvezető hajlandó az együttműködésre, a testület készen áll a hatékony munkára, a költségvetést is mihamarabb igyekeznek elfogadni.

Ahogy azt a KISZó-online felületen is megírtuk, meggyőző magyar siker született a Beregszászi Kistérségben.

Mind Darcsi Karolina, a KMKSZ-UMP frakciójának vezetője, mind pedig Tóth Győző, az UMDP frakcióvezetője elmondta, a két párt koalíciós megállapodást kötött, így sikerült többséget kialakítani.

Hegedűs Csilla    

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó