Ponttal tért haza a Minaji FC Poltavából

A Minaj bravúrral felérő 1–1-es döntetlent ért el a Vorszkla otthonában az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában, de a helyzetek alapján a vendégek sikere sem lett volna érdemtelen. Így Vaszil Kobin együttese értékes pontszerzéssel zárja az első kört.

A mérkőzés remekül indult a minajiaknak, hisz Denisz Kozsanov remek passza után Anatolij Nurijev révén már a 14. percben megszerezték a vezetést. A hazaiak a védelmi vonal mögötti ívelésekkel próbáltak helyzeteket kialakítani, két ilyen helyzetet is gólra váltottak alig négy perc leforgása alatt, ám les miatt egyiket sem adta meg a bíró. A szünetre így 1–0-ás vendégvezetéssel mentek a csapatok.

Fordulás után a minajiak dolgoztak ki több helyzetet, de nem tudtak élni vele, ezzel szemben a 63. percben egyenlítettek a hazaiak. A mindössze 19 éves Danilo Kravcsuk volt eredményes. Két perccel később ismét megszerezhette volna a vezetést a kárpátaljai gárda. Vaszil Pinyasko a kilépő kapus mellett lendületből elvitte a labdát keresztbe, ám a visszatérő védők a gólvonalon blokkolni tudták lövését. Aktív volt a hajrá, mindkét gárda győzelemre hajtott, de a győztes találatot nem sikerült megszerezniük a csapatoknak. Minaji szempontból bravúros a döntetlen, a helyzetek alapján a vendégek sikere sem lett volna érdemtelen. A tízpontos Minaji FC a tizenegyedik helyen áll, de van még egy elhalasztott mérkőzése az FK Lviv otthonában.

A listavezető Dinamo Kijev fordulatos meccsen 2–2-es döntetlent játszott az újonc Kolosz Kovalivka csapatával.

A forduló eddigi eredményei:

Olimpik Doneck–FK Lviv 1–1

Vorszkla Poltava–Minaji FC 1–1

Dinamo Kijev–Kolosz Kovalivka 2–2

Ruh Lviv–Dnyipro 4–1

Forrás:
KISZó/Lobda.at.ua
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó