A Magyar Melódiák ünnepi műsora

Karácsonyra várva.

Szabad-e kántálni? – kérdezhették volna a Kárpátaljai Megyei Filharmónia Magyar Melódiák kamaraegyüttesének tagjai. Jól ismert egyházi és kántáló énekek, klasszikus karácsonyi dalok, népszerű dallamok melengették a közönség szívét és varázsoltak ünnepi hangulatot.

Mint téli éjszakát a harangszó, úgy töltötte meg az orgona hangja az ungvári filharmónia nagytermét advent negyedik vasárnapján. Hazsó-Iszák Katalin orgonista Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriumának fináléjával nyitotta meg a műsort.

Joseph Haydn Trióját fuvolán, zongorán és csellón adta elő Bacsinszky Ágnes, Hazsó-Iszák Katalin és Havata Diana, érdemes művész, a kamaraegyüttes vezetője.

A klasszikus darabok után Olekszandr Szadvarij érdemes művész két latin, Nagy Anikó és Halus István két magyar dalt adott elő.

A Csendes éj éneklésébe bekapcsolódott egy kis angyalka is, Hazsó Veronika, az Ungvári Csajkovszkij Zeneiskola tanulója.

Csilingelő, felemelő és varázslatos dallamok csendültek fel, melyek az otthon melegét, a család szeretetét és az ünnep vidámságát idézték.

Béke szálljon minden házra, Kis családra, nagy családra! Karácsonyfa fenyőága, Hintsél békét a világra! – énekelte a Kis karácsony, nagy karácsonyt az együttes a műsor végén. A Megváltó közelgő születésének ünnepe alkalmából áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívántak mindenkinek!

Simon Rita

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó