2,5 millió dollárt költöttek új autókra Kárpátalján

2020 novemberében 100 új autót vásároltak Kárpátalján. Ezek összesen 2,5 millió dollárba kerültek – tájékoztat a transkarpatia.net.  

A megyében a Toyota lett a legnépszerűbb márka. Az elmúlt hónapban 18 ilyen autót vásároltak Kárpátalján. A Kia, a Renault és a Ravon iránt is volt kereslet. Ezek tették ki a régió teljes értékesítésének 57 százalékát – áll az RST.ua értékesítési oldal rangsorában.

A modellek közül a Ravon R4 szedán típus volt a legkelendőbb, ám gyakran regisztráltak Kia Sportage-t és Toyota RAV4-et is.

Novemberben a megyében 65 városi terepjárót jegyeztek be, ami a régió autóipiacának 65 százaléka. A dízelmotoros autók aránya 24 százalék volt.

A több mint 35 ezer dollár értékű autók – a kiegészítő felszerelések költségeinek figyelembevétele nélkül – az összes regisztrált autó 15 százalékát tették ki.

Ukrajnában összesen 7,1 ezer új autót regisztráltak novemberben. Ezek összértéke 220 millió dollár. Az ukránok által novemberben megvásárolt legdrágább autók egy Rolls-Royce Cullinan (475 ezer dollár), egy Rolls-Royce Wraith (450 ezer dollár), két Aston Martin DBX (250-250 ezer dollár) és két Bentley Continental GT (autónként 300 ezer dollár) voltak.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó