Az év sportolója gála: tarolt a magyar futball

Az M4 Sport – Az Év sportolója díjátadó gálán taroltak a magyar focisták, Szoboszlai Dominik, Marco Rossi és a nemzeti csapat is az élen zárt a szavazáson. A nőknél Karakas Hedvig, az egyéni sportágak csapatversenyében a Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó lett a befutó. A gála keretében adták át a Mediaworks díjait is Kovács Péternek és Gódorné Nagy Mariannának (Kézisek kézise), valamint Faragó Tamásnak (Pólósok pólósa). A 100 éves Keleti Ágnes életműdíjat vehetett át.

Sokáig bizonytalan volt, hogy 2021 elején az M4 Sport – Az Év sportolója gálára sor kerül-e, de a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége úgy döntött, hiába volt tavaly jóval kevesebb sportesemény, mégsem szakít a hagyományokkal. A sportújságírók immár 63. alkalommal szavaztak – ezúttal 412-en, köztük kárpátaljai kollégák is – arról, hogy kik voltak a mögöttünk hagyott esztendő legjobbjai. A díjátadó rendhagyó volt, bár a megszokott színhelyen, a Nemzeti Színházban tartották meg, most egy kisebb színpadon, és nézőközönség sem volt.

A legjobb férfi sportoló a magyar fociválogatottat az Eb-re kilövő Szoboszlai Dominik lett. – Köszönöm mindenkinek, aki szavazott rám, nagyon büszke vagyok az Év sportolója díjra. Úgy gondolom, nagyon jó idényem volt, nyolcadik lettem a Golden Boy-szavazáson is, a legnagyobb célom erre az évre egyértelműen az volt, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra a válogatottal, és ez is sikerült. Salzburgban is az Év játékosa lettem, úgyhogy jobbat nem is kívánhatnék magamnak – fogalmazott videóüzenetében a télen Lipcsébe szerződött Szoboszlai Dominik

A nőknél az Év sportolója díj a cselgáncsozó Karakas Hedvighez került, aki a prágai Eb-n aranyérmet szerzett. Az egyéni sportágak csapatversenyében Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic vitte el a pálmát, mondhatni papírforma, hiszen a duó az ausztrál és a francia nyílt teniszbajnokságot is megnyerte, plusz még a WTA-nál az Év párosa díjat is bezsebelte. A legjobb edzőnek Marco Rossit, míg a legjobb csapatnak az általa dirigált labdarúgó-válogatottat választották meg. Az év fogyatékos sportolója Berente Judit szervátültetett sífutó, sílövő lett, az év sportpillanata pedig Szoboszlai Dominik gólja az Izland elleni pótselejtezőn.

Az egyes kategóriák végeredményével ellentétben az nem volt titok, hogy Keleti Ágnes életműdíjat kap, a 100. születésnapján múlt szombaton megünnepelt ötszörös olimpiai bajnok tornászlegendát videóüzenetben olyan nagyságok köszöntötték, mint Nadia Comaneci és a jelenkor legjobb tornásznője, Simone Biles. De ugyancsak videóüzenetben köszöntötte Benjamin Netanjahu, az 1957 és 1990 között otthonául szolgáló Izrael állam miniszterelnöke, és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki a magyarság olyan hősének nevezte, aki példát mutat kitartásból, elszántságból, hazaszeretetből.

Forrás:
KISZó/MagyarNemzet
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó