Minisztérium: a tanárok figyeljenek oda külsejükre a videóórákon is

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma azt tanácsolja a tanároknak, hogy a videohívások során figyeljenek oda a megjelenésükre – számolt be a tárca a közösségi oldalán. A minisztérium szerint a pedagógusok a távoktatás során a leggyakrabban a Skype, Hangouts és Zoom alkalmazásokat használják.

Ezzel kapcsolatban 5 szabály betartását ajánlják, hogy megfelelően és biztonságosan zajlodjon a videóhívás.

„Figyeljenek oda a megjelenésükre. Az online órák alatt a külső ugyanolyan fontos, mint az offline (hagyományos) tanítás során. Ezért válasszák a munkahelyen viselt ruhájukat az online oktatáshoz is” – tanácsolja a minisztérium.

Azt javasolják, figyeljenek oda a háttérre is a videóhívások alatt.

“A háttérben nem lehetnek olyan tárgyak, amelyek személyes adatokról szolgáltatnak információt (név, vezetéknév, személyes fotók, bizonyítványok stb.)”

Azt is kiemelik, hogy az online oktatás során a tanárok igyekezzenek végighallgatni a tanulókat, és figyeljenek a visszajelzésekre.

Fontos, hogy a videóórák alkalmával ugyanolyan fegyelmet kell tartani, mint a tantermekben.

Ezért azt javasolják, hogy határozzanak meg saját szabályokat az online órákhoz: a diákok késés nélkül csatlakozzanak be az órába, kapcsolják be a kamerát, legyenek aktívak stb.

Egy következő cikkünkben részletesen fogunk foglalkozni azzal, hogy mennyi időt kell szinkronban (élő videóhívásban) oktatni, illetve mennyi a megengedett aszinkron (offline) tanítás.

A minisztérium hivatalos oldalán közzétett egészségügyi előírások szerint a különböző technikai eszközökön keresztül történő, szünetmentes munka (videó óra)

  • az első osztályosok számára – legfeljebb 10 perc
  • a 2–4. osztályosoknak – nem több mint 15 perc
  • 5–7. osztály – maximum 20 perc
  • 8–9. osztály – 20-25 perc
  • A 10–11. osztályosok esetében a foglalkozások első órájában 30 percig, a második órában 20 percig tarthat a videóóra.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó