Covid-vakcina: Kárpátalján is készülnek az oltásra

A Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás illetékesei a koronavírus elleni védőoltásról és az ünnepek utáni fertőzéshullámmal kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót, adta hírül a zakarpattya.net.ua.

Mint azt Viktorija Timcsik, a megye főepidemiológusa elmondta, Kárpátalján már összeállították az oltás ütemtervét.

„Már kialakítottunk 8 mobilegységet, akik majd a védőoltást végzik. Négy szakaszt határoztunk meg. Összeírtuk a lakosság azon csoportjait, akiket beoltunk. Már ismert, hogy az első szakaszban a mobilcsoportok tagjait, a COVID-19 betegeket ellátó egészségügyi dolgozókat, és a PCR-teszteket végző laboratóriumi alkalmazottakat fogjuk beoltani. Továbbá azokat a személyeket, akik zárt kollektívákban végzik a tevékenységüket, és veszélyeztetett korban vannak. Ezen kívül igénybe venni a védőoltást a katonák, és a Nemzeti Gárda tagjai.

Anatolij Psenicsnij, a megyei egészségügyi főosztály vezetője arról számolt be, hogy a vidéken, az ünnepeket követően nőtt az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma. ű

Megjegyezte: Január 8-án 96 új esetet regisztráltak, január 14-én 119-et. Ez talán nem tűnik lényeges növekedésnek, viszont a kórházi kezelésre szorulók száma majdnem háromszorosára emelkedett.

A főosztályvezető arra hívta fel a megye lakosainak figyelmét, hogy ne kezdjenek öngyógyításba, és ha bármilyen fertőzésre utaló jelet észlelnek magukon, forduljanak a családorvosukhoz.

Kárpátalján jelenleg a középkorosztály tagjai betegszenek meg a leggyakrabban, a 30-49 év közöttiek, áll a beszámolóban.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó