Oktatási miniszter: Nem mindenki térhet vissza az iskolapadokba

Az oktatási miniszter arról beszélt, hogyan valósul meg a tanítás január 25.-e után.

Szerhij Skarlet úgy fogalmazott, a döntés nem egy embertől függ.

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériumának vezetősége úgy gondolja, a teljes lezárás (lockdown) után az elemi osztályosok visszatérhetnek a teltjesértkű oktatáshoz, míg a felsősök, kedvező járványügyi helyzet mellett, vegyes oktatási formában fognak részt venni, írja az UNIAN.

„Az utóbbi hetekben azt a kérdést szegezik nekem a leggyakrabban, hogy a gyerekek visszatérhetnek-e az iskolapadokba, és ha igen, mikor?

Ez a téma főleg az 1-4. osztályosok szüleit foglalkoztatja, akiknek a munka mellett nehéz megoldani a gyerekekkel való tanulást.” – jegyezte meg Skarlet.

A tárcavezető úgy gondolja, az alsósok a szigorú karantén megszűnése után visszatérhetnek az oktatási intézményekbe. Ami a felsősöket illeti: a járványügyi helyzet kedvező alakulása mellett az országban bevezetik a vegyes tanítási formát, vagyis a digitális és a hagyományos oktatás ötvözetét.

Korábban is efféle megoldást javasoltak:

A szünidő után a felsősök áttérhetnek a táv- vagy a vegyes oktatásra

„Sajnos a döntéshozatal nem egy ember – az oktatási vagy az egészségügyi miniszter – kezében van – hangsúlyozta Szerhij Skarlet. Hozzátette: teljes mértékben osztja a szakértők álláspontját, meghallgatja az epidemiológusok és az orvosok érveit, akik ajánlásai az ország pandémiás helyzetének megfigyelésein alapulnak.

Forrás:
KISZó/Fotó: REUTERS

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó