Nagycsaládos sísuli beszámoló

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete már ötödik éve szervez sísulit tagcsaládjai számára.

Mivel a lehetőséggel egyre többen szeretnének élni, idén bővült a program. Már három alkalom kerül megszervezésre: sí-suli kezdőknek, sí-túra azok számára, akik már nem először csatolták fel a lécet és sí-hétvége a Vadvölgy panzióban, valamint a közelében lévő Kraszija síközpontban, ahol már a tapasztaltabb síelők tölthetnek emlékezetes napokat az ország leghosszabb egybefüggő sípályáján.

Január 15-én került megrendezése az első, a sísuli, melynek részvevői a legnagyobb izgalommal és lelkesedéssel várták a nagy napot, hiszen a kisebb és nagyobb gyerekeket is számláló népes társaság jelentős része még egyáltalán nem próbálta ezt az izgalmas sportot. Miután összegyűlt az elszánt, mindenre felkészült társaság, útnak indultunk Polenára, ahol a Vedmezsa síközpont meghódítása lebegett előttünk kitűzött célként (no meg az, hogy megtanuljunk síelni, vagy hófánkozzunk egy jót, és persze épségben, élményekkel gazdagodva térjünk haza).

A csapat jókedve még az időjárásra is kihatott, hiszen a reggeli borúsabb égbolton nemsokára a nap is kikandikált, hogy feltöltse D-vitaminnal a szervezetünket.

Kicsik és nagyok – ki bátrabban, ki félelmét leküzdve vágott neki a lejtőknek. De nem ám csak úgy, ész nélkül: tapasztalt síoktatók vezetésével indulhattak azok, akik még bizonytalannak érezték magukat. A nagyobbak, egymást biztatva, bátorítva vágtak neki „a dolognak”, míg a nap végére már egész jól belejöttek a síelésbe, felvonózásba, hófánkozásba. Összességében azt mondhatom, hogy a nap programja minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. Nagyon jól éreztük magunkat.

Úgy gondolom, a társaság nagy része nemcsak hogy valamilyen szinten megtanult síelni, hanem egy életre elkötelezte magát a sportág mellett,

hiszen akadtak gyereket, akik már a hazaúton a másnapi síelésről győzködték szüleiket.

A csodás élményekért és emlékezetes napunkért köszönettel tartozunk mindazoknak, akik lehetővé tették a program megvalósulását: a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének, Magyarország kormányának, és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

Tar Izabella és Ábel
résztvevők

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó