Újabb nagy értékű magyar adomány Ukrajnának; A vereckei emlékmű az idők végezetéig belevésődött a magyar emberek lelkébe; Egy életmű, több évtized távlatából

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

ÚJABB NAGY ÉRTÉKŰ MAGYAR ADOMÁNY UKRAJNÁNAK – Az 50 lélegeztetőgép 10 megye 46 kórházába kerül.

ÜLÉSEZETT A BEREGSZÁSZI JÁRÁSI TANÁCS: TILTAKOZÁS, REFORMÜGYI KÉRDÉSEK, PRIORITÁSOK – Tóth Miklós, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) frakciójának tagja arról tájékoztatta a KISZó-t, hogy az ülésszakon megszavazták az eddig a járáshoz tartozó oktatási, szociális, egészségügyi és kulturális intézmények tulajdonjogának átruházását a kistérségekre.

A MAGYAR KULTÚRA ZÁSZLÓVIVŐI – Idén lesz tíz éve, hogy a Pro Cultura Subcarpathica (PCS) megalakult a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola bázisán.

A VERECKEI EMLÉKMŰ AZ IDŐK VÉGEZETÉIG BELEVÉSŐDÖTT A MAGYAR EMBEREK LELKÉBE – Interjú Matl Péter Magyar Örökség-díjas szobrásszal, a nemzeti jelképpé vált honfoglalási emlékmű tervezőjével.

EGY ÉLETMŰ, TÖBB ÉVTIZED TÁVLATÁBÓL – Mit tudnak Bíró Andorról a tiszaháti fiatalok?

EZT EREDMÉNYEZTE A SZIGORÍTOTT KARANTÉN – Fokozatosan növekszik a fizetési aktivitás.

JOE BIDEN KÖRÜL FOROG KIJEV FIGYELME – Neves politológusokat kérdeztünk, jó-e Ukrajnának ez a nagy Amerika-barátság?

A RETTEGETT VÍRUS: A HUMAN PAPILLOMA – Méhnyakrák: tizedére lehetne csökkenteni a betegek számát.

EJTŐERNYŐ – Simon Rita publicisztikája.

A TÖBBSÉG NEM TART A RENDELKEZÉSTŐL – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

A SZÉP ÚJ VILÁGTÓL KAZOHINIÁIG – Horváth Sándor véleményírása.

„SZERETEK RÉSZE LENNI VALAMI KOMPLEXNEK, …A SZERVEZÉSTŐL SEM ÉRZEM MAGAM ROSSZUL” – Kulcslyuk rovatunk vendége Margitics János, a beregszászi református gyülekezet lelkipásztora, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola ifjúsági gyülekezetének vezető lelkésze.

MEGÚJULT KÖRNYEZETBEN FOGADTA KLIENSEIT A MEGYEI NYUGDÍJALAP – Az Ukrán Nyugdíjalap létrehozásának 30. születésnapja alkalmából Ungváron megnyílt a hivatal egyik felújított szervizközpontja.

MINDEN INFÓ EGY HELYEN – Az új weboldal gördülékenyebbé teszi a kapcsolattartást is.

HELYET A KAJSZIBARACKNAK – A házikertben elsősorban az öntermékenyülő fajtáknak van helyük.

TÓTH LAJOS A VÉRBELI ERDÉSZ – A viski Stók Lajos érdekes és izgalmas emlékeket oszt meg az olvasókkal.

SÍSULI A KRASZIJÁN – A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete már ötödik éve szervez sísulit tagcsaládjai számára.

MODERN ESZTÉTIKAI DOKTOR – Figyeljünk testünk jeleire.

BŰNSZERVEZETET BUKTATTAK LE KÁRPÁTALJÁN – Fizikai bántalmazással fenyegetőztek.

VISZLÁT, KOHUT! – Elment az Ungvári Zakarpattya örökös csapatkapitánya. A KISZó emlékezés gyanánt egykori csapattársát, a csapi születésű Volodimir Ovszijenkót kérte meg egy kis közös nosztalgiázásra.

LAKBERENDEZŐNEK KÉSZÜL, DE A FESTÉSZET IS FONTOS A SZÁMÁRA – A nagyszőlősi Vince Viktóriát kislány kora óta érdekli a rajzolás.

CSALÁDI 7️⃣ NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár🤳, recept🥘, teszt📝, életmód🤸‍♂️ és agymozgató keresztrejtvény🗒️, horoszkóp♏. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏤, online a www.ukrposhta.ua🖱️ oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó