Sztepanov: Ukrajnában pénzért bárki beoltathatja magát koronavírus ellen

Saját költségén, a veszélyeztetettségi besorolástól függetlenül soron kívül bárki beoltathatja magát koronavírus ellen, amint a vakcina megjelenik az ukrajnai magánklinikákon – jelentette ki Makszim Sztepanov, Ukrajna egészségügyi minisztere az európai üzleti szövetség ülése után megtartott kijevi sajtótájékoztatóján.

„Ami az ingyenes vakcinát illeti, az oltási tervben meghatározott prioritási rendben zajlik majd az oltás, erre szigorúan oda fogunk majd figyelni. Más helyzet áll elő, amennyiben a magánszektorban is megjelenik a vakcina. Itt nem játszanak majd szerepet a kockázati tényezők, aki anyagilag megteheti – függetlenül attól, hogy az illető veszélyeztetett vagy sem – megvásárolhatja az oltóanyagot. Az állam nem fogja ezt szabályozni” – fogalmazott Sztepanov.

Az egészségügyi miniszter szerint a magánvállalkozások kereskedelmi alapon olthatják be a lakosságot, amennyiben a vonatkozó egészségügyi feltételek teljesülnek, és az ukrajnai jogszabályoknak megfelelően engedélyezett vakcinát használják.

Forrás:
KISZó/pmg.ua

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó