Ködös reggelek, napos délutánok

Pénteken sokfelé felhős, borongós időre számíthatunk, párás, helyenként ködös területek még lehetnek délelőtt, majd a délután második felétől kezdve északon, északkeleten gyenge eső várható.

Néhol ónos eső, a hegyekben és az északi határvidéken kisebb havazás is előfordulhat.  A csúcshőmérséklet 1 és 14 fok között alakul, északon, északkeleten marad hidegebb az idő.

Szombaton több helyen párás, ködös lehet a reggel, a Dél-Alföldön helyenként kisebb eső, északkeleten havas eső is előfordulhat. Napközben felhős és napos tájakkal egyaránt találkozhatunk, de ekkor csapadék már nem valószínű. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. A csúcshőmérséklet a felhőzet függvényében 4 és 15 fok között alakul.

A vasárnap sokfelé párás, ködös idővel indul, de napközben az ország nagy részén hosszabb napos időszakokra számíthatunk. Csapadék nem várható. Nyugaton, északnyugaton feltámad a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul.

A jövő hét első napjaiban is párásak, ködösek lehetnek a reggelek, de napközben sokfelé kisüt a nap. Maradhatnak azonban tartósabban felhős, párás körzetek. Itt 5-10, máshol 11-17 fokig melegedhet a levegő.

Kiemelt kép: Varju Zoltán felvétele Kőrösmezőn

Kárpátalja felülnézetből

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó