Folytatódott a fehérvári lidércálom

Folytatta vesszőfutását a Videoton a magyar labdarúgó élvonalban. Amint az várható volt, Márton Gábortól elköszöntek a klubvezetők, de az új trénert még nem találták meg. A Ferencváros nyerni tudott az edzőváltáson átesett Honvéd ellen, de az előnyét már nem a Székesfehérvárral szemben kell számolni, sokkal inkább a Puskás Akadémia az új viszonyítási mérce.

A MOL Fehérvár közös megegyezéssel szerződést bontott Márton Gáborral, az utódok közt emlegetik továbbra is Thomas Dollt és Juhász Rolandot, de hallani lehet egy olasz edzőről, Cristiano Bergodiról is, aki legutóbb Romániában dolgozott. A Vidi megbízott trénerrel a kispadon zakózott ismét, ezúttal a Diósgyőr leckéztette meg Fioláékat, a sereghajtó Gheorghe Grozav (a képen balra) mesterhármasával demoralizálta a mély válságban vergődő Vidit. Zoran Zekic vendéggárdája viszont azt a nem kis bravúrt érte el, hogy alig egy hónap leforgása alatt saját otthonában verte meg a Fradit és a Vidit is. Az más kérdés, hogy még így sem mozdult el a sereghajtó pozíciójából, igaz, korábbi tetemes hátránya mára három pontra csökkent a bennmaradást érő 10. helytől.

Amíg a borsodiak hátránya csökken, a Videotoné csak nő, a Fraditól már 20, de az ezüstéremtől is 6 pont választja el Nikolicsékat, a bronzérmes pozícióban pedig csak a jobb gólarányukkal előzik meg az MTK-t, s a hetedik Mezőkövesdtől mindössze három pont választja el a téli szünetben még bajnoki aranyról álmodozó Fehérvárt.

Az NB I hétvégi fordulójában három meccs is 3–0-val zárult, a ZTE a Dózsát, a Paks a Kisvárdát, míg a Felcsút a Budafokot győzte le ilyen nagy arányban.

A 22. forduló eredményei: MTK–Mezőkövesd-Zsóry 0–0, Zalaegerszeg–Újpest 3–0, MOL Fehérvár–Diósgyőr 1–3, FTC–Honvéd 1–0, Budafok–Puskás Akadémia 0–3, Paks–Kisvárda 3–0.

Az állás: 1. FTC 53 pont, 2. Puskás 39, 3. Videoton 33, 4. MTK 33, 5. Paks 32, 6. Kisvárda 31, 7. Mezőkövesd 30, 8. ZTE 25, 9. Újpest 25, 10. Budafok 23, 11. Honvéd 22, 12. Diósgyőr 20.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:NSO
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó