Ezt látniuk kell! Meseszép képek a nevickei várban (FOTÓK)

nevickei várrom

Lélegzetelállítóan szép, kora este készült képek jelentek meg a tavaly restaurált nevickei várromról és az onnan nyíló fantasztikus panorámáról.

Az Ungvártól alig tíz kilométerre található erődítményben 2020 nyarán egy pályázati projekt eredményeként végeztek jelentős állagmegóvási munkálatokat. A felújítás keretében ismét a helyére került a vár két bástyája, ahová fel is lehet kapaszkodni, s ahonnan meseszép látvány tárul a nézelődők elé, amint az a képeken is jól látszik.

 

Ugyanakkor továbbra is hatalmas problémát jelent, hogy a közelében létesült új Verhovina üdülőhely tulajdonosai elzárták a várhoz vezető régi utat, s csak egy nagyon keskeny sávot hagytak a turisták számára, ami ráadásul balesetveszélyes is, hiszen az ösvény mellett hatalmas szakadék húzódik.

Elzárták a nevickei várhoz vezető turistautat

Ugyan sokan tiltakoztak már az önkényes területfoglalás ellen, de a dúsgazdag üzletembereket ez nem hatotta meg, s továbbra is elzárva tartják a régi útvonalat. Most a megyei tanács képviselői jelezték, újabb kísérletet tesznek a probléma orvoslására, s amennyiben ők sem járnak sikerrel, az ügyészséghez fordulnak a kérdést illetően.

Post Author: KISZó