Minaji FC: roggyant tavaszi kezdés

Nem találja a ritmust az ukrán élvonal tavaszi folytatásában a Minaji FC. Vaszil Kobin legénysége a nyitókörben elszenvedett hazai fiaskó után legutóbb Olekszandrijában kapott ki bántóan simán. A nagyarányú vereségért sokat tett a minajiak portása, Anton Kanibolockij, aki két gólban is nyakig benne volt.

Vaszil Kobin vezetőedző ezúttal nem tette a kezdőbe a klub legismertebb játékosát, a téli sztárigazolást, Artem Milevszkijt, aki a kispadról nézte végig a 90 percet. Ott volt viszont a csapatban a nigériai támadó, Ugochukwu Oduenyi, de sem ő, sem senki más nem tudott segíteni az erőtlen minajiakon. A hazaiak első találata a 40. percben született, amikor egy szöglet után a kapussal az élen a teljes minaji védelem elaludt, amit Luckevics góllal büntetett. A második félidő elején aztán el is dőlt a három pont sorsa, előbb Bondarenko talált be, aztán pár perccel később Kanibolockij kapitális hibáját Vantuh váltotta gólra, így az 57. percben már ki is alakult a meccs végeredménye: 3–0.

Kobin a vereséget követően annyira dühös volt, hogy a meccs utáni rögtönzött sajtótájékoztatóra el sem ment, Mikola Cimbal pályaedzőt küldte maga helyett. Segítője ugyanazzal érvelt, mint a válogatottságig jutott egykori Sahtar-szélső egy hete, mondván, a játékosok nem tartották be az edzői utasításokat, olyan szituációkból kaptak gólokat, amiket részletesen kielemeztek a meccs előtt. A pályaedző szerint koncentrációs hibák sorozata vezetett az újabb kapitulációhoz.

A tavaszi folytatásnak nagy elánnal nekifutó Minaji FC roppant rosszul startolt, előbb fájó hazai kudarc az FK Lviv ellen, majd egy nagyon sima hármas Olekszandrijában úgy, hogy kapura semmi veszélyt nem jelentettek Nurijevék. A folytatásban két hazai összecsapás következik, előbb az Olimpik, majd a listavezető Dinamo.

Az ukrán Premier Liga hétvégi játéknapján a Sahtarnak sikerült egy pontra csökkentenie hátrányát a Dinamóval szemben. Mircea Lucescu alakulata az Európa Ligában az izraeli Maccabi Tel-Aviv hétközi 2–0-ás (Alan Patrick és Tete talált be) legyőzése után a hétvégén ugyanilyen arányban múlta felül a Ruh gárdáját is. A gólokon ezúttal Tete és Maycon osztozott.

A Dinamo Kijev is hasonló utat járt be, mármint, hogy ugyanolyan eredménnyel zárt hétközben a kupában, mint a hétvégi bajnokiján. A különbség csak annyi, hogy ennek aligha örültek a D-betűsök háza táján. Az EL-ben ugyanis hiába szereztek Bujalszkij szép távoli lövésével előnyt a belga FC Bruges ellen, a vendégek Buscsan kapus rossz kimozdulását kihasználva aztán döntetlenre mentették az eredményt, így jobb pozícióból várhatják a hazai visszavágót. Vasárnap pedig a bajnokságban is 1–1-re végzett a Dinamo a Deszna Csernyihiv ellen, ráadásul ennek is örülniük kellett. Viktor Cigankov a ráadás perceiben tizenegyesből egyenlített ki.

Az ukrán élvonal 15. fordulójában: Mariupol–Zorja 0–1, FK Lviv–Kolosz 0–2, Olekszandrija–Minaji FC 3–0, Deszna–Dinamo 1–1, Sahtar–Ruh 2–0, Ingulec–Vorszkla 2–2, Olimpik–Dnyipro 0–2.

Az állás: 1. Dinamo 34 pont, 2. Sahtar 33, 3. Zorja 26, 4. Deszna 24, 5. Vorszkla 22, 6. Olekszandrija 22, 7. Kolosz 22, 8. Olimpik 17, 9. Mariupol 16, 10. Dnyipro 14, 11. Ingulec 12, 12. FK Lviv 12, 13. Ruh 10, 14. Minaji FC 10.

Forrás:
KISZó/Dunda György/Fotó:Minaji FC
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó