Törődést ajándékba │KISZó-beszámoló

A Tudásért és Fejlődésért Kárpátalján Alapítvány három évvel ezelőtt alakult, elnöke Mondics-Kurmay Lívia. Az elmúlt évek alatt számos akciót rendeztek, többek mellett ingyenes nyelvoktatást tartanak a beregszászi 13. számú óvodában, de az egyik legismertebb a Tiszta környezet – egészséges gyermek című programjuk. Ennek keretében több iskolának juttattak tisztálkodószereket tartalmazó csomagokat.

Hegedűs Csilla

– Legutóbb, magyarországi mintára, az Ajándékozz törődést elnevezésű akciót indítottuk el azzal a céllal, hogy olyan hölgyeket, feleségeket, édesanyákat ajándékozzunk meg, akiknek sem lehetőségük, sem pedig idejük nincs törődni önmagukkal. Meghirdettük, hogy akinek van lehetősége, hozzon olyan csomagot, amely kizárólag új pipereszereket (parfüm, rúzs, szempillaspirál, tusfürdő, szappan, fogkefe, fogkrém, sampon, hajlakk stb.) tartalmaz. Tizenöt ilyen csomag érkezett jószívű adakozóktól.

Érdekes, hogy egy többgyermekes édesanya is ajándékcsomaggal érkezett, és egészen fiatalok is úgy érezték, hozzá kell járulniuk az akcióhoz.

– Mi alapján döntötték el, hogy ki kapja az ajándékcsomagot?

– Ajánlások alapján. Sokan megneveztek olyan hölgyeket, akik örülnének egy ilyen meglepetésnek. Úgy hiszem, hogy minden nő megérdemli a törődést, de azok, akik megkapták ezeket a csomagokat, különösen. Volt köztük egy anyuka, aki egyedül neveli sérült gyerekét, egy olyan özvegy, aki két fiúgyermeket nevel segítség nélkül, sőt egy hétgyermekes édesanya is. Mindannyian meghatódva vették át az ajándékokat. Mi pedig szívből köszönjük a támogatást. Ha lesz rá lehetőségünk, év végén újra szeretnénk megszervezni az akciót, mert látjuk, hogy van rá igény, és hatalmas örömet szerez.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó