Nyugtalanító a helyzet a Beregszászi kistérségben

Nagyon nyugtalanító hírt kaptunk Volodimir Malestől, a beregszászi kórház vezetőjétől és Ihor Cártól, a megyei laboratóriumi központ beregszászi járási kirendeltségének igazgatójától, miszerint hirtelen ugrásszerűen megnőtt az igazolt COVID-19 esetek száma, s ami még veszélyesebb – sok egészségügyi dolgozó van közöttük, közli Facebook-oldalán Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere.

Tegnap például 92 beteget regisztráltak kistérségünk területén, egy beteg meg is halt. 100 ezer lakosra számítva 1 200 ilyen eset van a járásban, 800 pedig a városban, ami a legmagasabb mutató megyei viszonylatban. A ma reggeli adatok szerint 130 kórházi férőhelyből 122-őt a koronavírusos betegek foglalnak el, 31 közülük oxigéntámogatást kap, míg egy beteget géppel lélegeztetnek. Eközben egyre fogynak azok, akik gondoskodhatnak a betegekről, s fennáll a veszélye, hogy egyszerűen nem lesz kinek kivonulni, ha mentőt hívnak a beregszásziakhoz…

A szakemberek arra szólítanak fel, hogy szigorítsuk a karantén korlátozásokat a városban, bezárva egy hétre a közétkeztetési egységeket, az uszodákat, a nem élelmiszereket forgalmazó kereskedelmi egységeket, az óvodákat. Ennek kapcsán pénteken ülést tart a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság, aminek döntéséről és ajánlásairól tájékoztatunk majd – közli a polgármester, s hozzáteszi, a kialakult helyzetben nagy jelentőséggel bír a rendőrök munkája, mivel gyakran a városban sétálgatnak, az elemi szabályokat sem tartják be azok az aktív betegek, akiknek házi karanténban kellene lenniük. Ez utóbbi kapcsán külön értekezletre kerül sor a rendőrség vezetőjének részvételével.

A szülőket arra kérem, fordítsanak figyelmet arra, hogy gyermekeik kerüljék a csoportosulást a karantén idején, ezzel is csökkentve a vírus átadását, terjedését. Ismételten azt kérem, hogy vegyék komolyan a maszkok viselését, a biztonságos távolság, a személyi higiénia szabályainak betartását! Csak közös erőfeszítésekkel vagyunk képesek visszatérni életünk normális kerékvágásába – emeli Babják Zoltán.

Forrás:

Post Author: KISZó