Tóth Mihály: a 30. cikk nyelvi diszkriminációnak minősül; Interjú Buhajla József főkonzullal; Húsznál is több ajándékot sorsoltunk ki!

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

TÓTH MIHÁLY: A 30. CIKK NYELVI DISZKRIMINÁCIÓNAK MINŐSÜL – A Helikon hotelben a legfontosabb társadalompolitikai kérdések kerültek napirendre.

„A MINDENNAPI KIHÍVÁSOK FOLYAMATOS DOPPINGOT JELENTETTEK…” – Interjú Buhajla József főkonzullal.

HÚSZNÁL IS TÖBB AJÁNDÉKOT SORSOLTUNK KI! – Fődíjunk, egy HD-minőségű LED-tv Nagymuzsalyba került, a szerencsés nyertes Fischer-Mándi Szilvia.

BENÉPESÜLT A MÓRICZ ZSIGMOND KULTURÁLIS KÖZPONT – A tavaly ősszel Csetfalván felavatott Központ teljes felújítása Magyarország kormánya, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, a KárpátHáz Civil Szervezet és Csetfalva közössége közreműködésével valósult meg.

HOVÁ KERÜLJÖN ADÓNK 1 SZÁZALÉKA? – A környező országokban már működik a rendszer.

MEGREFORMÁLNÁK AZ SZBU-T?! – A nyugati partnerek a mai napig a hírhedt KGB csökevényének tartják a szervet.

JÁRJUNK SZŰRÉSRE RENDSZERESEN! ÉLETET MENT! – Kárpátalján még mindig az a gyakorlat, hogy az emberek csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már baj van, ha valamilyen elváltozást vélnek felfedezni testükben.

EGY JÁMBOR KÉRDÉS – Simon Rita publicisztikája.

A „NEM” HATALMA – Horváth Sándor véleményírása.

A SZERVEZETT SZÁLLÍTÁSBAN LÁTJÁK A MEGOLDÁST – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

„…NAGY ÁLMOM, HOGY A CIMBALOMOKTATÁST EGYSZER EGÉSZ KÁRPÁTALJÁN MEGHONOSÍTSAM” – Kulcslyuk rovatunk vendége Kurendás Szilvia, a Nevetlenfalui Művészeti Iskola cimbalomtanára.

MÁRCIUSBAN JÖN A NYUGDÍJ-INDEXÁCIÓ – Az indexálás mértékét az elmúlt három év átlagkeresete növekedési dinamikájának feléből és a tavalyi infláció mértékének feléből számolják ki.

MINDEN VÁLASZ EGY HELYEN – Tudománynépszerűsítő webinárium.

EGY KÜLÖNÖS KÉPESLAP NYOMÁBAN – Szerkesztőségünket különös kéréssel kereste meg Figder Dezső.

TÖRŐDÉS AJÁNDÉKBA – Három évvel ezelőtt alakult a Tudásért és Fejlődésért Kárpátalján Alapítvány.

A CSONTHÉJAS GYÜMÖLCSFÁK METSZÉSE – Több tényezőt is figyelembe kell venni.

SZOMSZÉDAINK ELŐRÉBB TARTANAK – A külföldön élő kárpátaljaiak tapasztalata eltérő a koronavírus járványról.

GONDOLJ ÉS CSELEKEDJ! – A sikeres vállalkozás mozgatórugói.

EGYRE TÖBB A KÁBÍTÓSZER-HASZNÁLÓ ÉS –TERJESZTŐ KÁRPÁTALJÁN – Közkedvelt a marihuána, a hallucinogén gomba és a növényi eredetű narkotikum.

ROGGYANT TAVASZI KEZDÉS – Eddig vert sereg benyomását kelti a minaji legénység.

KISZEBÁB-ÉGETÉS S NAGYBEREGI TÁJHÁZBAN – A babona szerint a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bajtól.

CSALÁDI 7️⃣ NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár🤳, recept🥘, teszt📝, életmód🤸‍♂️ és agymozgató keresztrejtvény🗒️, horoszkóp♏. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏤, online a www.ukrposhta.ua🖱️ oldalon, de az újságstandokon is kapható.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó