Embercsempészéssel gyanúsítanak egy ukrán férfit Magyarországon

A Bács-Kiskun megyei nyomozók azzal gyanúsítják az ukrán férfit, hogy 11 illegális migránst akart Ausztriába szállítani – számolt be a police.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai február 22-én a délutáni órákban vettek őrizetbe egy 23 éves ukrán állampolgárt.

A gyanú szerint a férfi 11 külföldinek nyújtott segítséget abban, hogy illegális határátlépésüket követően Magyarországon keresztül Ausztriába jussanak – személygépkocsival szállította a magukat szír és iraki állampolgárnak valló határsértőket. Amikor a jármű felkeltette a rendőrök figyelmét, az ukrán férfi a személygépkocsit Baján hátrahagyva elmenekült, ám később az egyenruhások elfogták és előállították.

A járőrök feltartóztatták az illegális migránsokat. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért meghallgatásukat követően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nyomozók indítványozták az embercsempészés bűntette miatt őrizetben lévő gyanúsított letartóztatását, akit a bűncselekmény elkövetéséért egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó