Egyre több a kábítószer-használó és -terjesztő Kárpátalján

Közkedvelt a marihuána, a hallucinogén gomba és a növényi eredetű narkotikum.

Nagyszőlősön kiskorúnál, az Ökörmezői járásban egy házaspár otthonában, Munkácson egy autós válltáskájában bukkantak kábítószerre.

Csuha Ivett

A rendvédelmi szervek kábítószert és fegyvert találtak egy nagyszőlősi kiskorúnál.

Hanna Dan, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, a rendőrség információt kapott a fiatalember kábítószer-bűncselekményben való esetleges érintettségéről.

„Ezután döntött úgy a rendőrség, hogy beszél a fiatallal, aki a város parkjában sétált a barátjával. A kommunikációs kísérlet nem járt sikerrel, a fiú reakciója harcias volt, majd elfutott” – mondta a szóvivő.

Hozzátette, a rendőri intézkedés során egy zacskó marihuánát és közelharcra alkalmas hidegfegyvert találtak. A tárgyakat lefoglalták, majd szakértői vizsgálatra küldték.

A rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt jegyzőkönyvet vettek fel ki, illetve eljárást indítottak a fiatalember ellen kábítószer illegális birtoklása miatt.

Az Ökörmezői járásban a rendőrség hallucinogén gombát árusító házaspárt buktatott le.

„Egy 26 éves Doneck megyei lakos és 37 éves munkácsi élettársa kereskedett az eszméletvesztést és hallucinációkat okozó gombákkal” – fejtette ki Hanna Dan.

A rendőrök a kábítószer-árusokra, a házaspár bérelt lakásában csaptak le, ahol hathónapos gyermekük is velük tartózkodott.

A házkutatás során további hallucinogéneket, mérlegeket és csomagolóeszközöket foglaltak le. A házastársakat pszichotróp anyagok értékesítéséért vonják felelősségre.

Munkácson az Oroszvég utcában járőrök találtak narkotikumokat. Az egyenruhások gyanús személygépkocsira lettek figyelmesek, melynek sofőrje a rendőrautót látva hirtelen irányt váltott.

A rendőrség munkatársai megállították a járművet, melynek vezetője gyanúsan és idegesen viselkedett. A járőrök kábítószerhez hasonló növényi eredetű anyagot találtak a járművezető válltáskájában.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó