Nyert a Minaj, már nem utolsó

Megszerezte tavaszi szezonbeli első győzelmét a Minaji FC, amivel elmozdult az utolsó helyről.

Az ukrán labdarúgó Premier Liga 16. fordulójában a kárpátaljai együttes a hozzá hasonlóan két vereséggel kezdő Olimpik Donecket fogadta. A vendégek kispadján Ungváron debütált Jurij Kalitvincev, aki húsz évvel ezelőtt az Ungvári Zakarpattya vezetőedzője volt egy éven át.

A mérkőzés szép számú nézősereg előtt zajlott, miután az Avangard-stadion befogadóképességének 50 százalékát értékesíthették. A meccs 13. percében a Minaji FC házi gólkirálya, Anatolij Nurijev tizenegyesből volt eredményes, amit pár perccel később az Olimpik egalizált. Már az első félidő hajrájában jártunk, amikor újabb büntetőt ítélt a minajiak javára a bíró, amit Nurijev szintén értékesített. A 2–1-es eredményt végül nem kis erőfeszítések árán, de sikerült megtartaniuk az utolsó 10 percre emberhátrányba kerülő hazaiaknak, amivel megszerezték idénybeli harmadik – első tavaszi – győzelmüket.

A meccs kulisszatitkairól, a mesterek értékeléséről a Kárpáti Igaz Szó legfrissebb lapszámából értesülhetnek, ahogyan az ukrán élvonal 16. fordulójának további fontos történéseiről is.

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó