Mától lehet regisztrálni az oltásra Ukrajnában

A koronavírus elleni vakcinára a Gyija közszolgálati portálon, illetve telefonos alkalmazáson, valamint az Egészségügyi Minisztérium forródrótján keresztül lehet jelentkezni – írja az UNIAN hírügynökség.

Megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten a koronavírus elleni védőoltásra – jelentette az Elnöki Iroda sajtószolgálata hétfő kora délután. A közlemény szerint Denisz Smihal miniszterelnök a hagyományos hétfői elnöki távtanácskozás keretében jelentette be, hogy hétfőtől lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra Ukrajnában.

“Mától az ukránok online, vagy forródróton keresztül regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltás beadatására. Az adatbázis lehetővé teszi a tömeges oltási kampány megtervezését” – fogalmazott kormányfő.

Mihajlo Fedorov, Ukrajna digitális átalakulásáért felelős minisztere közölte, hogy a Gyija közszolgálati portálon, illetve telefonos alkalmazáson, valamint az Egészségügyi Minisztérium forródrótján (0 800 505 201) keresztül lehet jelentkezni. A tárcavezető hozzátette, amikor az oltási ütemterv elérkezik a megfelelő szakaszba, az oltásra jelentkezőknek felajánlják, hogy regisztrálják magukat a hozzájuk legközelebb eső oltási ponton, kiválasztva a vakcina beadásának konkrét dátumát és időpontját.

Kapcsolódó írásunk:

90 embert oltottak be egy nap alatt Ukrajnában

 

Forrás:
KISZó/UNIAN

Post Author: KISZó