Zelenszkij soron kívül kapta meg a Covid-oltást

Ukrajnában nagyon lassan halad csak a vakcinálás, oltóanyag is alig van, de Volodimir Zelenszkij államfő mégis az elsők között vette fel az oltást.

Az elnök március 2-án, kedden egy Luhanszk megyei katonai kórházban kapta meg az Indiából beszerzett Covishild vakcinát. Rajta kívül Viktor Ljasko országos tisztifőorvost is beoltották. Az interneten kommentelők két táborra oszlanak: egyik részük a fotók alapján nem látja bizonyítottnak, hogy Zelenszkijt valóban beoltották, másik részük viszont azon háborog, hogy az elnök nem várta meg, hogy sorra kerüljön.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint eddig 4905 embert oltottak be az országban, közülük az elmúlt napban 1764-et. Ukrajnában elsőként egészségügyi alkalmazottakat oltanak be, közülük is elsősorban azokat, akik leginkább ki vannak téve a megfertőződés veszélyének. Az oltás önkéntes, ezért Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter hétfőn soron kívül beoltatta magát, hogy népszerűsítse az oltási kampányt, és növelje a bizalmat a vakcina iránt. Ukrajnában jelenleg még csak egy oltóanyag áll rendelkezésre, az AstraZeneca licence alapján az indiai Serum Institute vállalat által, Covishield elnevezés alatt gyártott vakcina, amelyből az első, félmillió dózis szállítmány múlt héten érkezett meg az országba.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó