Rosszul sült el a szlovák miniszterelnök ,,vicce”

Az orosz oltóanyagért cserébe Kárpátalját ígérte Oroszországnak Igor Matovič szlovák miniszterelnök – tájékoztat az Index a Radio Expres március 2-i adására hivatkozva.

Matovič azonnal hozzátette, hogy csak viccnek szánta a kijelentést, ám szavai így is felháborodást keltettek.

A szlovák kormányfő arra panaszkodott, hogy Szlovákiában kialakult egy vélemény, miszerint az oroszokkal kötött megállapodások automatikusan hazaárulást jelentenek.

Kijelentette, nem ígért semmit Oroszországnak, és irányába sem hangzottak el kérések.

Dmitro Kuleba azonnal reagált a szlovák miniszterelnök nyilatkozatára. Twitter-oldalán közzétett posztjában azt ajánlotta a szlovák miniszterelnöknek, cserélje el inkább Szlovákia néhány régióját. Az ukrán külügyminiszter hozzátette, az ilyen helytelen nyilatkozatokkal a szlovák miniszterelnök elrontja az Ukrajna és Szlovákia között meglévő barátságos és őszinte kapcsolatot.

Szerda esti információk szerint az ukrán külügyminisztérium bekérette Matus Korba szlovák nagykövetet, illetve hivatalos bocsánatkérésre szólította fel Igor Matovičot.

Jurij Muska ukrán nagykövet pedig a szlovák külügyminisztériumban nyilvánította ki nemtetszését az ország miniszterelnökének helytelen kijelentései miatt.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó