Ukrán Kupa: serleg nélkül maradhat a Sahtar

Hatalmas meglepetésre búcsúzott a labdarúgó Ukrán Kupa további küzdelmeitől a Sahtar Doneck.

Az ukrán klubfutball első számú zászlóshajóját a másodosztály listavezetője, az Agrobiznesz Volocsiszk búcsúztatta hosszabbítás után. Ez azt is jelenti, hogy Pjatovék akár serleg nélkül maradhatnak az idén, merthogy a pontvadászatban is négy egységnyi lemaradásban vannak.

A Sahtar és a Dinamo csak most, a negyeddöntő szakaszában kapcsolódott be a kupaküzdelmekbe, s míg a narancssárga-fekete mezesek azonnal ki is estek, a D-betűsök is nagyon közel jártak a blamához, csak tizenegyesekkel jutottak tovább a hősiesen küzdő Kolosz Kovalivka ellen. Mircea Lucescu gárdája a nehezen kivívott kupasiker után Ungvárra látogat, március 7-én, vasárnap a Minaji FC vendége lesz. A találkozón nézők is lehetnek, a létesítmény 50 százalékát tölthetik meg a szurkolók, ami azt jelenti, hogy ötezer jegyet értékesíthetnek a szervezők.

Dnyipróban is büntetők döntöttek a győztesről, aminek nem a hazaiak örülhettek. Az elődöntőbe jutó négy együttesből csupán a Zorja biztosította továbbjutását a rendes játékidőben.

Az Ukrán Kupa negyeddöntőjének eredményei: Veresz Rivne–Zorja Luhanszk 1–2, Dnyipro–Olekszandrija 1–1 (büntetőkkel:3–4), Dinamo Kijev–Kolosz Kovalivka 0–0 (büntetőkkel:4–3), Agrobiznesz Volocsiszk–Sahtar Doneck 1–0 (hosszabbítás után).

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó