Hidegfront hoz lehűlést

Péntekre egy hidegfront hoz lehűlést, napközben 10-12 várható a legmelegebb órákban. Eleinte sokfelé, délután egyre inkább már csak keleten és délen eshet. Az eső, záporok mellett az Északi-középhegységben havas eső, havazás lehet, este északon Duna-Tisza közén egy-egy hózápor is előfordulhat. Feltámad, nyugaton viharossá fokozódhat az északi, északnyugati szél.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Többfelé élénk lökések kísérhetik az északias szelet. Hajnalban -7, -2, a fagyzugos helyeken akár -9, -8 fokig csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 4-8 fokra van kilátás.

Vasárnap is sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A déli-délnyugati szél többfelé megélénkül. Ismét csípős lesz a reggel, -8, -3 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugokban -10 fok is előfordulhat. Délután 5-10 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn és kedden már több felhő lesz az égen, de pár órás napsütés azért mindenhol lehet. A reggelek még fagyosak lesznek, északon, északkeleten még -5 fok alatti minimumokat mérhetünk. Délutánonként viszont 5 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó