Rákóczi Szövetség: A magyar iskola előnyökkel jár!

Kárpátalja magyar gyerek

A magyar iskolaválasztás előnyeire hívja fel a figyelmet a Rákóczi Szövetség. A szervezet közleményén keresztül is arra kéri a külhoni magyar családokat, válasszanak iskolaköteles gyermeküknek magyar iskolát.

A szövetség emlékeztetett: a külhoni régiókban a következő hetekben, hónapokban a szülőknek arról kell dönteniük, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják. Kiemelték: fontos, hogy a családok tisztában legyenek vele, hogy a gyermekük számára választhatnak szülőföldjükön magyar nyelvű oktatást, amely a magyar nyelv és kultúra továbbadásával biztosítja a magyar közösségek megmaradását, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert biztosít a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül.

Kitértek arra is, hogy, a Rákóczi Szövetség iskolaválasztási kampánya kiterjed az egész Kárpát-medencére szoros együttműködésben a helyi magyar iskolákkal és óvodákkal. Személyes megszólítással, óriásplakátokkal, online kampány eszközökkel igyekezve felhívni a figyelmet a magyar iskolaválasztás fontosságára.

Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy a Magyar Iskolaválasztási Program mögött idén is széleskörű társadalmi összefogás jött létre – köztük sok száz települési önkormányzat és magánemberek – annak érdekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a külhoni magyar közösségek fennmaradását alapjaiban meghatározó döntésre. A szövetség abban bízik, hogy a Kárpát-medence számos településén és régiójában egyre többen választják a magyar jövőt, gyermekük magyar iskolába íratásával.

A szövetség vonatkozó programjáról bővebb információ az alábbi címen érhető el: www.magyariskolavalasztas.hu, ahol 12 érvet sorolnak fel a magyar iskolaválasztás mellett. Többi között kitérnek arra, hogy tudományosan bizonyított tény, az ismeretek megszerzésének leghatékonyabb módja az anyanyelven történő tanulás.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó