Csökkent a betegszám, de a neheze csak most jön

Ukrajnában csökkent az új megbetegedések száma, keddre közel 3300 új koronavírusos beteget jegyeztek fel, ami két hete a legalacsonyabb napi növekmény, az egészségügyi miniszter ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az országot már elérte a járvány harmadik hulláma.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján kiemelte, hogy március első hetében tízezerrel több új fertőzöttet jegyeztek fel mint február utolsó hetében. Hangsúlyozta, hogy ezzel együtt nőtt a kórházi ápolásra szorulók száma, jelenleg 26 525-en vannak a Covid-betegek számára kijelölt egészségügyi intézményekben. Sztepanov kijelentette, hogy lassúnak tartja az oltási kampány tempóját, ez azért van így, mert kevés az országban az oltásokat végző mobil brigád. Ukrajnába még csak egyfajta oltóanyag érkezett: az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcina.

Koronavírus-körkép: 18 ezer embert oltottak be eddig

Mindeközben Kárpátalján egy nap alatt 12-en haltak bele a koronavírus-szövődményeibe, s nagyon sokan nem tartják be a karantén előírásokat. Az elmúlt hosszú hétvégén a megyei polícia csaknem 600 esetben rögzített szabálysértési jegyzőkönyvet. Jellemzően a vendéglátóiparban és a tömegközlekedésben találtak szabálysértőket.

Forrás:
KISZó/MTI/Fotó:Szerhij Hudák

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó