Óriási botrány: élő adásban anyázott a klubelnök (VIDEÓ)

Amint arról a KISZó Online már tudósított, elmaradt a várva várt ungvári focifieszta, a Dinamo Kijev mégsem jött a kárpátaljai megyeszékhelyre, helyette a Minaji FC utazott a fővárosba egy jókora pofonért.

Az ukrán labdarúgó Premier Liga őszi, 4. fordulójában a Minaji FC volt a pályaválasztó, de a csapatok tavaly szeptemberben felcserélték ezt a jogot, így a Dinamónak tavasszal Ungvárra kellett jönnie. Az előzetes adaptív karanténszabályok azt is lehetővé tették, hogy az Avangard-stadiont 50 százalékban nézők is megtölthessék, a klub a múlt hét közepén el is kezdte a jegyértékesítést. Csakhogy később jött a hír: a kritikussá fordult kárpátaljai járványhelyzet miatt mégsem Ungváron lesz a meccs, hanem ezúttal is Kijevben találkoznak a felek. Így aztán ebben a bajnokságban már biztosan nem látjuk megyénkben Mircea Lucescu alakulatát. A minaji vezetés döntését sokan igen rossz néven vették. Ugyan Kárpátalja vörös zónába sorolása változtatott is a helyzeten, de attól még zárt kapuk mögött a Minaj fogadhatta volna hazai pályán a listavezetőt, valamiért mégsem ragaszkodott a pályaválasztói jogához. Kárpótlásul a meccsre már jegyet váltók egy kisebb csoportját ingyen elutaztatta a fővárosba, a többieknek pedig visszafizetik a már megvett tikettek árát.

A vasárnap kora délután a fővárosi Olimpiai-stadionban lejátszott meccsen a szünetig jól tartotta magát Vaszil Kobin csapata, amely nélkülözni volt kénytelen legjobbját, Anatolij Nurijevet, akit az Olimpik elleni győztes bajnokin kiállítottak. Ott volt viszont a kezdőben Artem Milevszkij, aki legnagyobb sikereit a Dinamo-mezében érte el, de most 36 évesen Minajba vezet le.
A találkozó a második félidő elején dőlt el, előbb Szerhij Szidorcsuk (52. perc) talált be, majd Carlos De Pena volt eredményes szabadrúgásból (56. perc), ráadásul Malepét kiállította a bíró Karavajev lerántásáért. A rendes játékidő utolsó percében aztán büntetőhöz jutottak a hazaiak, de Beszedin tizenegyesét Popovics kivédte, csakhogy a játékvezető újralövette azt, a megismételt tizenegyest pedig a luxemburgi válogatott támadója, Gerson Rodrigues már gólra váltotta: 3–0.

Az újabb sima pofon után – ősszel 4–0-ra nyert a két csapat meccsén a Dinamo – Vaszil Kobin vezetőedző a bírón kért számon számos ítéletet. De ő legalább nyomdafestéket tűrő hangnemben tett ezt, nem úgy, mint az Olimpik Doneck elnöke. Vladiszlav Gelzin csapata Sahtartól elszenvedett veresége után Jurij Kalitvincev vezetőedző élő televíziós értékelését megszakítva ordenáré módon nyilatkozott az Olimpik gólját VAR-elemzés után megtagadó játékvezetőről és a meccset közvetítő futballcsatorna riporteréről, a szakértőkről. Káromkodásoktól hemzsegő kirohanásáért vélhetően nagyon komoly szankciók várnak rá. Íme, a botrányos videó:

Az ukrán pontvadászat két élmenője tehát győzelemmel hangolt a csütörtök esti Európa Liga meccseikre: a Dinamo a spanyol Villarrealt fogadja, a Sahtar pedig az AS Romához látogat, ahol a klub korábbi mestere, Paulo Fonseca irányít.

Az utolsó előtti helyre visszacsúszó minajiak a hétvégén hazai pályán kiesési rangadót vívnak az Ingulec Petrove alakulatával.

Az ukrán Premier Liga 17. fordulójának eredményei: Mariupol–Poltava 0–1, Luhanszk–FK Lviv 4–0, Vinniki–Csernyihiv 0–4, Dnyipro–Olekszandrija 0–0, Petrove–Kovalivka 0–0, Olimpik–Sahtar 0–1, Dinamo–Minaj 3–0.
Az állás: 1. Dinamo Kijev 40 pont, 2. Sahtar Doneck 36, 3. Zorja Luhanszk 32, 4. Deszna Csernyihiv 30, 5. Vorszkla Poltava 28, 6. Olekszandrija 23, 7. Kolosz Kovalivka 23, 8. Olimpik Doneck 17, 9. Mariupol 17, 10. Dnyipro 16, 11. Ingulec Petrove 13, 12. Ruh Vinniki 13, 13. Minaji FC 13, 14. FK Lviv 12.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:Minaji FC
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó