Megtorpant a Macsolai út javítása Beregszászban

Hosszú éveket vártak a Macsolai úton élők arra, hogy végre-valahára hozzálássanak az út javításához. Az idők során a több tonnás teherautók, kamionok az aszfaltcsíkot teljesen tönkre tették. A csoda megtörtént, Anatolij Poloszkovnak, Kárpátalja új kormányzójának köszönhetően március elején elkezdődött a valamivel több, mint egy kilométeres útszakasz teljes felújítása.

Babják Zoltán több alkalommal is a helyszínre látogatott, elbeszélgetett a lakosokkal, mint mondta, megígérte az ott élőknek, hogy közbenjár az út felújításában.

– Nagy örömömre szolgál, hogy az 1,1 kilométeres szakasz végre ismét járható lesz, ám a folytatás, a további egy kilométernyi út javítása még megoldásra vár, de az már legalább nem lakott terület – magyarázta a polgármester. Hozzátette, meglátása szerint a cég, amely a felújítási munkálatokat végzi, jó minőségű utat ad majd át.

De sajnos, mint ahogy sok minden más, ez sem ment zökkenőmentesen, ugyanis az út aszfaltozásának előkészítő munkálatai során kiderült, hogy a vízvezeték több helyen meghibásodott.

Az a döntés született, hogy az aszfaltozást el kell halasztani a vízvezeték cseréjéig. Az illetékesek dolgoznak a probléma megoldásán, a lakosok megértését, türelmét kérik.

Meg kell jegyezni, hogy Beregszászban emellett megannyi, megyei jelentőségű út van rossz állapotban, például az Asztélyba vezető útszakasz is elhanyagolt.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó