Online szakmaközi teadélután

Rendhagyó online szakmaközi teadélutánt szervezett a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat a Health4all! program keretein belül.

Ahogy azt Makuk János, a Szeretetszolgálat elnöke, elmondta, már többször is megpróbálták megvalósítani az elmúlt időszakban az eseményt, de sajnos a koronavírus okozta járványhelyzet miatt azt mindig el kellett napolniuk. Így született meg az online teadélután gondolata, amely által szélesebb körben is elérhetővé vált a részvétel a szigorítások betartása mellett:

az eseményen így mintegy harminc személy tudott részt venni.

Óvodapedagógusok, tanárok, egészségügyi szakemberek és a szeretetszolgálat munkatársai arról cseréltek eszmét, milyen gondoskodást igényelnek a nehezen kezelhető gyerekek az óvodai csoportokban, osztályközösségben. Ezen belül kiemelten foglalkoztak az autizmus spektrumzavarral küzdő gyermekekkel, a közösségbe való integrálásuk kérdéseivel. Szó esett az egyéni oktatási formákról, amelyek alkalmazásával hatalmas eredmények érhetőek el a gyermekek fejlődésében.

Az esemény második felében elhangzottak az előadások alatt felmerülő kérdések, amelyekre közösen találtak válaszokat a résztvevők és a szakemberek. Ennek köszönhetően a résztvevők rengeteg új és hasznos információval gazdagodtak.

Az előzetes tervek szerint a BJMSZ a jövőben negyedévente rendezi meg a szakmaközi teadélutánt. A programról és a fejlesztési lehetőségekről a https://health4all.org.ua/ weboldalon vagy a BJMSZ facebook oldalán tájékozódhatnak.

A program az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó