Nyerteseink: Kreatívan szerez másoknak örömöt

A Kardos család már hosszú évek óta a Kárpáti Igaz Szó előfizetője. A tárgynyeremény-sorsoláson is állandó jelleggel részt vesznek. Kétszer kaptak már ajándékot, eddig mindkét alkalommal egy vízforralót sikerült elvinniük. A nyereményt most Nóra, a család nagyobbik lánya vette át, akit hobbijáról és az ifjúság körében végzett tevékenységéről is kérdeztünk.

– Nevelőtanár vagy a Péterfalvai Református Líceumban, de másként is kapcsolatban vagy a fiatalokkal…

– Vasárnapi iskolát és ifjúsági órákat is tartok az óvodásoknak és iskolásoknak. Amennyiben a vírushelyzet engedi, újraindulnak az foglalkotások, illetve tagja vagyok a Gyermek Evangelizációs Közösségnek is, tehát a gyerekek fontos részei az életemnek.

– Növendékeid egy online versenyen is megmérettettetek, mesélnél erről?

– A Tivadarfalvai Református Gyülekezet ifjúsági csoportjával részt vettünk egy Facebookon meghirdetett like-gyűjtő versenyen a GYEK szervezésében. Egy hónapig gyűjtöttük a szavazatokat, végig fej-fej mellett vezettünkegy másik gyülekezet csapatával. Az eredményhirdetés előtt pár órával elaludtam. Bár nagyon izgatott voltam, az Úrra bíztam a döntést. A húgom végig biztatott, ő még ekkor adott egy utolsó lendületet a videó népszerűsítésének. Másnap pedig öröm volt arra ébredni, hogy mindösszesen egy like különbséggel, de megnyertük a versenyt.

– Gratulálok! A húgoddal nagyon erős és különleges a kapcsolatotok, ugye?

– Így van. Ketten vagyunk testvérek és mindenben támogatjuk egymást. Ő már több éve Budapesten tanul, én pedig itthon vagyok, de rengeteget beszélünk és egymás életében nagyon fontos szerepet játszunk.

– A vírushelyzet miatt kevesebbet van együtt a család, mi az, amiben még változtatott a karantén?

– Több időm jut a hobbimra. Nagyon szeretek kreatív dolgokkal foglalkozni.

– Miket készítesz?

– Főként papírvirágokat, igés kártyákat, ajándékcsomagokat. Ünnepekkor lepem meg velük az ismerőseimet, rokonaimat. Legutóbb nőnap alkalmából például 70 darab virágot készítettem. Ilyenkor nem bánom, ha a munka az éjszakába nyúlik, mert másnap kárpótol az, ha látom, ezzel örömöt szerzek másoknak.

– Jut időd újságolvasásra is? Családoddal mit olvastok legszívesebben?

– Anyáék az újság minden lapját átolvassák. Én is átfutom, a rejtvények, receptek és a viccek érdekelnek.

Dobán Vivien,
a KISZó médiatanfolyamának résztvevője

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó