Befejeződött a tisztasági hét a Nagydobronyi kistérségben

Március 23-27. között összehangolt tisztasági hetet szerveztek a Nagydobronyi kistérség területén. Az akcióban a térség intézményei és a lakosok közösen szépítették környezetüket.

Bara Tünde

A program fő célja az volt, hogy a hét folyamán az emberek megtisztítsák a lakóépületeik előtti területet a szeméttől, illetve kipucolják a vízelvezető árkokat, felhívják a lakosság figyelmét a szemétprobléma súlyosságára.

A nagytakarításhoz Nagydobronyban, Kisdobronyban, Csongoron és Tiszaágteleken csatlakoztak a képviselők, oktatási intézmények, óvodák, családorvosi rendelők, a Magyar Ház, a szociális és paliatív osztály, a mentősök számos üzlettulajdonos és önkéntes is.

A járványhelyzetre való tekintettel felhívták a résztvevők figyelmét, hogy kötelező a maszk és kesztyű viselete, illetve lehetőség szerint legyen rajtuk láthatósági mellény, és óvatosan bánjanak a munkaeszközökkel.

– A tisztasági hét nagyon sikeres volt. Óriási mennyiségű, nagyjából 100 köbméter szemetet szedtünk össze, melyet igyekeztünk szelektíven gyűjteni. Csupán szombaton körülbelül 500 ember csatlakozott hozzánk. Szervezetten ment minden. Ezúton is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a részvételért, hiszen szemmel láthatóan tisztábbá varázsoltuk a térséget – fejtette ki Nagy Ferenc, a Nagydobronyi kistérség polgármestere.

A képeken a Nagydobronyi Református Líceum tanulói

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó