Koncesszió – életképes-e ez az útépítési forma? │KISZó-háttér

2020-ban több mint 4 ezer kilométeres szakaszt javítottak ki, idén pedig további 6,5 ezer kilométer rendbe tételét tervezik.

A kormány 9 milliárd hrivnya tőkebefektetésre számít.

A Volodimir Zelenszkij nevével fémjelzett Nagy építkezés program egyik leglátványosabb eleme az útépítés. 2020-ban több mint 4 ezer kilométeres szakaszt javítottak ki, idén pedig további 6,5 ezer kilométer rendbe tételét tervezik.

Csuha Ivett

Az útépítés drága, ami lényegesen megterheli a költségvetést. Azért, hogy enyhítsék ezt a nyomást, tavaly októberben kidolgoztak egy programot, melynek értelmében magántőke is bevonható az útépítésbe. Ez az úgynevezett koncesszió, ami azt jelenti, hogy a pénzes befektető nagy összegekkel járul hozzá ehhez a tevékenységhez, illetve teljesen új vonalon hozza létre az autóutat, majd a szerződésben rögzített ideig úthasználati díjat szed az autósoktól a befektetett pénze megtérülését remélve.

A program szerint a kormány 2023-ig hat fontosabb, mintegy 1400 kilométer út építését tervezi koncesszióba adni. Egyelőre a Harkiv–Dnyipro–Zaporizzsja, a Boriszpil–Poltava, a Herszon–Mikolajiv, a Kijev–Zsitomir–Rivne, a Jahodin–Kovel–Luck és a Dnyipro–Krivij Rih–Mikolajiv út újulhat meg magántőkéből.

Számításaik szerint néhány éven belül ezzel a módszerrel 4500 kilométer utat újítanak fel közel 9 milliárd hrivnya értékben.

A szerződések szerint ezeket a befektető 20-25 évig tartja karban. A kormány úgy vélekedik, hogy a Világbank, az Európai Beruházási és Fejlesztési Bank, illetve több nemzetközi pénzintézet is érdeklődik majd hasonló befektetések iránt.

Az ukrajnai gépkocsivezetőket persze legjobban az érdekli, mennyibe fog kerülni az ilyen utak használata?

Az infrastrukturális miniszter megnyugtatta a társadalmat, hogy a lakosság továbbra is ingyenesen közlekedhet ezeken a szakaszokon. A befektető költségeit ugyanis az állam állja, azaz 20-30 év alatt megtéríti a felújítás és karbantartás költségeit.

A kormány elképzelése szerint csak azok a részek lesznek fizetősek, melyeket a befektető újonnan épít. Természetesen megmaradnának az ingyenes utak is, melyek mellett párhuzamosan egy minőségi, gyors közlekedésre lehetőséget biztosító pálya húzódna.

Az azonban a jövő zenéje, hol épülnek ezek az új utak, használatuk mennyibe fog kerülni az utazónak, a fuvarozónak, és egyáltalán, életképes-e ez az útépítési forma?

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó