Coco Chanel Beregszászban │KISZó-interjú

Dávid Edina önálló sminktetováló szalont szeretne nyitni

Dávid Edina önálló sminktetováló szalont szeretne nyitni

A Chanel szóról első hallásra ki más, mint Coco Chanel (Gabrielle Bonheur) francia divattervező jut az eszünkbe, a Chanel divatház alapítója, a francia elegancia, a 20. század divatjának egyik legkiemelkedőbb képviselője, a modern, felszabadult, elegáns és dinamikus nő szimbóluma, akiről az elmúlt évtizedek alatt számos intézményt, divatházat neveztek el. A neve immár Beregszászba is eljutott, egy szépségszalon vette kölcsön a világhírű Chanel elnevezést.

Hegedűs Csilla

– Tizenhárom évvel ezelőtt ebben az épületben kezdtem el kozmetikusként dolgozni, akkor Harmónia volt a szalon neve. Később még két másik szalonban is tevékenykedtem, de valahogy a szívem mindig ide húzott vissza – kezdte beszélgetésünket Dávid Edina, a Chanel szépségszalon tulajdonosa.

Elmondta, az évek során az épületet elhanyagolták, a benne működő szalon bezárt. Ekkor jött a lehetőség, hogy álma megvalósuljon, és saját szalont nyisson az eladóvá vált objektumban.

Ebben párja is partner volt, ugyanis ő is látott fantáziát a szépségiparban, így hozzáláttak a felújítási munkálatokhoz.

– Miért éppen a sminktetoválást választottad annak idején?

A Chanel nőnapon fogadta első vendégeit

– A Mandarin szalonban együtt dolgoztam Bakos Zsuzsával, aki már akkor profi tetováló volt. Nagyon tetszett precíz, dekoratív munkája, ezért jómagam is kipróbáltam, a szemöldökömet ő tetoválta ki. Én akkor még kozmetikusként dolgoztam, és arra gondoltam, a kettőt összevonom, ezért arra kértem Zsuzsát, tanítson a sminktetoválásra. De el kell mondanom, nem kevés pénzbe került a tanulás, a nélkülözhetetlen eszközök beszerzése, ezért Németországban is dolgoztam, hogy jobban gyűljön a pénz. Szerencsére most már több mint tíz éve foglalkozom sminktetoválással.

A Chanel nőnapon fogadta első vendégeit. Edina elmondta, magával ragadta a 20. század divatdiktátorának munkássága,

egyfajta motivációt adott neki a szalonnyitáshoz, hiszen Gabrielle is szinte a semmiből nőtte ki magát, és ő is sok mindent a kitartásának köszönhet.

– Milyen szolgáltatások várják a hozzátok betérőket?

– Vidám, fiatal, szakmailag elismert csapat várja a vendégeket. Bár én vagyok a „főnök”, nem érzem magam annak, inkább tartom fontosnak a barátságot, az összehangolt munkát. Több mint tíz kolléga fáradozik nap mint nap azért, hogy a férfi-, női és gyerekfodrászat magas színvonalon működjön, a szépségápolásra, körömápolásra (pedikűr, manikűr), szempillaépítésre és sminktetoválásra érkező vendégeink elégedetten távozzanak.

Jómagam is dolgozom, ami sokszor nem egyszerű, mert számos kérdéssel hozzám fordulnak a lányok, de ezzel is megbirkózom,

hiszen a párom is nagyon sokat segít, nélküle nem menne minden ilyen olajozottan.

Kérdésemre Edina elmondta, az utóbbi három évben vidékünkön megnövekedett a sminktetoválás iránti igény, egyre többen döntenek úgy, hogy kitetováltatják a szemöldöküket, az ajkukat. Sminktetoválásra gyakorlatilag minden korosztály felkeresi őt, a tizenévestől a hetvenes éveit taposó hölgyekig.

– A sminktetoválás mellett orvosi tetoválással is foglalkozom, ide elsősorban a baleseti, műtéti hegek elrejtése tartozik.

Rendszeresen járok Gáspár Melindához, aki elismert budapesti szakember, hogy fejlesszem tudásomat. Emellett szívügyem a segítségnyújtás. A rákos betegségben szenvedő hölgyeknek kemoterápia után nemcsak a haja, a szemöldökszőrzete is kihullik, kifakul az ajakszíne. Úgy döntöttem, hogy a támogató programomban

egy hónapban egy hölgyet ingyen várok sminktetoválásra.

Öröm látni, amikor a vendég a tükörbe néz, és elégedetten nyugtázza: szép lett. Ez is erőt ad a folytatáshoz, ugyanis a jövőben olyan szalont szeretnék nyitni, ahol csak tetoválást végeznénk.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó