Kárpátalja marad a vörös zónában

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium április 4-én, vasárnap frissítette az ország régióinak járványügyi besorolását a koronavírus-fertőzés terjedése alapján. Az ország tíz megyéje, illetve Kijev vörös zónába került a táblázat adatai szerint. 

Kárpátalja már egy hónapja vörös besorolásban van, és ez úgy tűnik, még egy darabig nem változik.

Annak ellenére sem, hogy korábban Viktor Ljasko országos tisztifőorvos arról beszélt, vidékünket hamarosan kivezethetik a szigorú besorolásból, mivel a járvány javuló tendenciát mutat.

Leállt az iskolai oktatás, a tömegközlekedés, és csak az élelmiszerboltok, a patikák és a töltőállomások tarthatnak nyitva.

A megyében továbbra is maradnak a legszigorúbb karantén-korlátozások. Mint ismeretes, leállt az iskolai oktatás, a tömegközlekedés, és csak az élelmiszerboltok, a patikák és a töltőállomások tarthatnak nyitva. Az iskolák már múlt héten meghosszabbították a távoktatást, ám egyes kistérségekben az 1-4. osztályosok számára engedélyezik a hagyományos tanítást.

A tömegközlekedést április 5-től tervezték újraindítani, de  így valószínűleg ez sem következik be, és maradnak a vörös zónában érvényes korlátozások, melynek értelmében csak a különjáratok közlekednek.

A megyében a fertőzöttek számára elkülönített ágyak 48 százaléka foglalt. Egy nap alatt 287 új fertőzöttet regisztráltak, hárman meghaltak a vírus következtében.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó