Széljegyzet: Harmadnapon

Vírus, maszk, korlátozások.

Ezzel a hármassal kelünk-fekszünk. Olyan, mintha semmi sem változott volna egy év alatt. Persze ez nem igaz, nagyon is sok minden történt. Azok tudnának csak igazán mesélni erről, akik megszenvedték a betegséget, hosszú ideje nem láthatták már a családtagjaikat vagy elveszítették egy szerettüket.

Simon Rita
Simon Rita

Fájdalom, üresség, gyász.

Nehéz felfogni és elfogadni, keressük, ki a hibás, mit kellett volna máshogy tenni. Értelmetlen a rágódás, ennek így kellett lennie, mondják.
Elhisszük ezt? Elhisszük-e, hogy Isten fiának is meg kellett halni azért, hogy elhozza ennek a világnak a megváltást?

Nagypéntek nélkül nem lenne Feltámadás.

Ebben a keserűséggel és gyűlölettel teli világban arra van a legnagyobb szükségünk, hogy megértsük, mi történt húsvét harmadnapján, és akkor már nem árthat nekünk a második halál…

Hit, remény, szeretet.

Jézus Krisztus legyőzte a halált. A saját áldozatával törölte el a világ bűneit. A mi büntetésünket Ő már elhordozta a kereszten. Ezt hit nélkül nem lehet megérteni. Ám ha tudod és hiszed is, akkor mondd, miért csüggedsz?

A remény az, amit Jézus Krisztus feltámadása adott nekünk, hogy harmadnapon jobbra fordul minden. A te fájdalmad, megalázottságod, magányod sem tart örökké.

Nem tudom, milyen kilátástalan helyzetben vagy most, miért szakad fel belőled nap mint nap a sóhaj. Csak azt tudom, hogy amíg az Úr a Szentlélek által el nem görgeti azt a nagy sziklát a szívedről, addig nem találsz megnyugvást, és nem éled át az igazi, megváltó szeretetet.

Forrás:
KISZó/Simon Rita

Post Author: KISZó