Szívhezszóló ajándékok minden alkalomra │KISZó-portré

Biró Tünde a férje, Zsolt támogatására mindig is számíthatott

Nagydobronyban mindenki tudja, hogy kié az Ajándék B. T.. Otthoni kis műhelyében Biró Tünde egyedi ajándéktárgyakat készít szülinapokra, névnapokra, legény- és leánybúcsúra, esküvőkre stb. Férje, Zsolt támogatására, aki otthon van a videózásban és a fotózásban egyaránt, mindig is számíthatott. Elmondása szerint soha nem fogja megunni azt, amit csinál és naponta hálát ad Istennek azért amijük van.

Bara Tünde

– Mivel kezdődött az egész?

– A lányunk, Dóra kapott egy bögrét a keresztanyjától, amit Budapestről hozott. A férjemnek az az ötlete támadt, hogy mi lenne, ha vennénk egy olyan prést, amivel párnára, pólóra és bögrére lehet nyomtatni. Be is szereztük Magyarországról, majd a gép fél évig a sarokban porosodott. Meg kellett tanulni a hozzá való programot, illetve felmerült a kérdés, hogy kinek fogjuk majd eladni a kész termékeket. Ennek lassan már tíz éve. Aztán a közösségi oldalaknak köszönhetően elkezdtük népszerűsíteni és lassan beindult a munka. Így született meg az Ajándék B.T. vállalkozás. Az internet most is nagy segítség, ahol a leendő vásárlók megismerkedhetnek a munkáinkkal, lehetőségük van rendeléseket leadni anélkül, hogy személyesen felkeresnének a nagydobronyi piacon. A karantén időszakában pedig még inkább a netes platformon folyik az értékesítés. A marketingben, szövegezésben és fotózásban Dórika lányunk a nagy segítség, aki szeretne a jövőben egy komolyabb fotótanfolyamot is elvégezni.

– Gondolom, a kínálat is változott azóta…

– Igen. Rájöttem, hogy az nagyon kevés lesz, ha csak ezeket a tárgyakat tesszük egyedivé. Elkezdtük bővíteni, színesíteni a kínálatot. Ma már kulcstartókra, kötényekre, párnákra, irattartókra nyomtatunk, verseket és igéket viszünk fel szalagokra, vászonra, ezeket be is keretezzük, illetve készítünk különböző meghívókat, névjegykártyákat is. Egyébként is nagyon fontos, hogy tudjunk újat mutatni a vásárlók számára. Az is segíti az állandó megújulást, hogy napi szinten kommunikálok az emberekkel, cégekkel. Fontos volt az is, hogy minél inkább elsajátítsam az ukrán nyelvet, hiszen anyagbeszerzésénél elengedhetetlen, és így a vendégköröm is bővült. Készítek ukrán nyelvű feliratokat is bármilyen ajándéktárgyra, például bögrére vagy kötényre. A férjemre a technika terén számíthatok leginkább.

– Bár most hiányában vagyunk a közösségi alkalmaknak, de korábban eljártak fesztiválokra, nagyobb rendezvényekre?

– A református családi csendesnapokon mindig kint voltunk. Azok nagyon hiányoznak nekem… Ezekre igés tárgyakkal kell készülni, amik iránt amúgy is van kereslet.

– Miként befolyásolja a járvány a tevékenységét?

– Leginkább a piaci oldalára van nagy hatással, mivel a sógornőmmel közösen bérelünk egy üzlethelyiséget a nagydobronyi piacon, amit a karantén miatt zárva kell tartanunk. Viszont, ahogy már említettem is, az interneten keresztül meg tudják rendelni, amit szeretnének. Azt kell mondanom, hogy az ajándékozás nem szűnt meg. Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem a vásárlók bizalmát, akik továbbra is számíthatnak az Ajándék B.T. -re.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó