Kárpátalja, színtől függetlenül, kinyitott

Ellentmondásos hírek látnak napvilágot Kárpátalja epidemiológiai besorolásával kapcsolatban. Ettől függetlenül Kárpátalján ismét beindult az élet.

Az állami technogén-ökológiai és a rendkívüli helyzetekért felelős bizottság döntése értelmében 2021. április 11-én 00:00 órától (kelet-európai idő) megszűnik Kárpátalja vörös besorolása, adta hírül még április 10-én Oleg Nemcsinov tárca nélküli miniszter. S ugyanezt jelentette be ma reggeli sajtótájékoztatóján a megye kormányzója, Anatolij Poloszkov is, akinek elmondása szerint csupán néhány járásban maradnak érvényben fokozott szigorítások.

A járványhelyzetre való tekintettel a sárga zóna korlátozásai lesznek érvényben Kárpátalján – jelentette ki. Ez azt jelenti, hogy továbbra is kötelező a maszkviselés, a szabadtéri tömegrendezvények 4 négyzetméterenként 1 ember részvételével, zárt térben 50 százalékos telítettséggel engedélyezettek. A közlekedési eszközök csak az ülőhelyeknek megfelelő számú utast szállíthatnak, tilos a diszkók, az éttermekben a tömegrendezvények megtartása. Poloszkov hozzátette, nem érez megkönnyebbülést, már most a következő szigorítástól tart, ugyanis hamarosan elkezdődik a szakurák és a nárciszok virágzása, s velük együtt turisták érkezése várható a vörös zónákból régiónkba, előttünk az ortodox húsvét. Csakis a kötelező előírások betartásával lehet garantálni, hogy minél tovább a sárga zónában maradjon a megye.

Eközben az ország tisztifőorvosa ma reggel úgy nyilatkozott, 13 megye továbbra is vörös besorolásban van, viszont  Kárpátalja, Csernyihiv és Csernyivci megye napokon belül kikerülhet belőle.

Post Author: KISZó