A gázszolgáltatók (is) lopják a gázt

Az idei év első három hónapja során a megyei és városi gázszolgáltatók az eddigi legnagyobb mennyiségű gázt lopták el a gázszolgáltató rendszerből.

Nem kevesebb, mint 10 milliárd hrivnya értékben 1,1 milliárd köbméter gázt lovasítottak meg a szolgáltatók, ami abszolút rekord, írja közleményében az Ukrajnai Gázszolgáltató Rendszer Operátora. A forgalmazók, állításuk szerint, a több milliárd köbméternyi fűtőanyagot a szállítás során szükséges nyomáskiegyenlítésre használják fel. Igen ám, de idén az első negyedévben háromszor akkora mennyiséget fogtak rá erre, mint tavaly egész évben: januárban 38 millió, februárban 380 millió, márciusban már 675 millió köbméter „illant el” törvénytelenül a vezetékekből.

Szerhij Makogon, a Gázszolgáltató Rendszer vezérigazgatója kifejtette, a megyei gázszolgáltatóknak saját költségükön kellene beszerezniük a technikai szükségleteikre használt gázt, ám ehelyett azok ellopják. Ezáltal a megyei gázszolgáltatók jelen állás szerint több mint 10 milliárd hrivnyával adósak.

Post Author: KISZó