Elítélték a mozdonyvezetőre támadó ukrán férfit

Három évre Magyarországról is kitiltották.

A Nyíregyházi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés miatt bűnösnek találta H. A. vádlottat, halmazati büntetésül 5 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre kiutasította Magyarország területéről – tájékoztat a szon.hu.

Az ukrán állampolgárságú férfi 2021. február 16-án a Nyíregyháza–Füzesabony vonalon közlekedő vonaton utazott. A jegyellenőrzés során a kalauz tájékoztatta az utast, hogy a következő megállónál le kell szállnia. Az állomást elhagyva azonban a jegyvizsgáló észlelte, hogy a vádlott a vonaton maradt, így újabb felszólítás következett.

Görögszállást elérve a férfi a felszólításnak először eleget tett, ám mielőtt a vonat elindult, visszaugrott az első kocsiba és leült. A vonat még állt, amikor a jegyellenőr ismét felszólította a férfit, eredménytelenül. Ekkor érkezett a helyszínre a mozdonyvezető. A vádlott hirtelen ököllel megütötte az arcát, és egy utast is hasba vágott.

A jegyvizsgáló, félve a vádlottól, a kocsi hátsó részébe szaladt és bezárta maga mögött a szakasz ajtaját. Az agresszív férfi utánament, és könyökével úgy beütötte az ajtó ablakát, hogy az kiszakadt a helyéről. Eközben a kalauz telefonon értesítette a rendvédelmi szervet. A rendőrök a következő állomáson elfogták a férfit.

A mozdonyvezető és a bántalmazott utas 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vonaton utazó férfi magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben és kérte felelősségre vonását testi sértés miatt. A távmeghallgatás útján megtartott bírósági tárgyaláson a vádlott beismerte és megbánta tettét. Az ítélet jogerős – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Fotó: Varga György/MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó