Változások a nyugdíjak és a szociális támogatások utalása körül

A megyei Nyugdíjalap tájékoztat.

A Miniszteri Kabinet 2021. március 29.-én kelt 277. számú rendelete értelmében idén változik a nyugdíjak és állami segélyek kézbesítésének rendje.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

A Nyugdíjalap 2021. szeptember 1-ig lebonyolítja a pályázat első körét azon szervezetek között, amelyek a fentebb említett támogatások és illetmények házhoz szállításával foglalkoznak majd az idős emberek bizonyos kategóriái részére. Amíg nem hirdetik ki a pályázat győztesét, az illetményeket az Ukrán Posta kézbesíti.
Szeptember 1-től a következő kategóriák számíthatnak arra, hogy otthonukban kapják meg a számukra megítélt juttatásokat:

  1.  1. kategóriájú rokkantak;
  2.  az állandó gondozásra szoruló idős emberek;
  3.  a 80 év felettiek;
  4.  azon személyek, akik nem jogosultak nyugdíjra, s csupán állami szociális támogatásban részesülnek.

A felsorolt kategóriákba tartozó személyek is választhatnak azonban: vagy a Nyugdíjalap által választott szervezeten, vagy valamelyik, a hivatal honlapján feltüntetett bankintézményben nyitott bankszámlán keresztül kívánnak hozzájutni illetményükhöz. A bankok listája ITT érhető el

Amennyiben a célszemélyek szeptemberig nem választanak a felkínált lehetőségek közül, akkor a Nyugdíjalap szeptember 1-től automatikusan számlát nyit nevükre az Oscsadbankban, amiről értesíti őket. A nyugdíjasok azonban, amennyiben szeretnének, a későbbiekben kedvük szerint bankot válthatnak.

Magyar Tímea

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó