Ateistának titulálta a koronavírust az egészségügyi miniszter

Az előttünk álló ortodox húsvét során a kormány nem tervez rendkívüli korlátozó intézkedéseket a továbbra is tomboló koronavírus-járvány miatt.

Erről Makszim Sztepanov szakminiszter nyilatkozott. Az egészségügyi tárca vezetője elmondta, ugyanolyan karanténszabályok lesznek érvényben az előttünk álló hosszú hétvégén, mint jelenleg is vannak. Plusz korlátozásokat nem terveznek életbe léptetni.

Kiderült, hogy szigorítják-e a karantént a májusi ünnepek idejére

Ugyanakkor a kabinet illetékesei egyeztettek az egyházak vezetőivel, akiktől azt kérték, rövidítsék le a húsvéti egyházi szertartások idejét és fokozzák azok gyakoriságát. A templomajtókat tartsák nyitva, s mindenkin legyen kötelezően maszk, azok arcán is, akik kintről hallgatják a miséket.

Sztepanov emlékeztetett: “Ne feledjék, a hívőkkel ellentétben a koronavírus megrögzött ateista, minden körülmények között azon van, hogy megfertőzze önöket és hozzátartozóikat.”

Ukrajnában keddre csaknem nyolcezer, a megelőző napinál mintegy 2900-zal több új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma pedig ismét meghaladta a 430-at, azaz kétszer annyi volt, mint a megelőző napon. Ennek ellenére az egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy az ország már kifelé halad a koronavírus-járvány harmadik hullámából.

Forrás:
KISZó/Unian

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó